Nyt haetaan ehdokkaita Pron edustajistovaaleihin | Ammattiliitto Pro

Nyt haetaan ehdokkaita Pron edustajistovaaleihin

20.3.2020 klo 13:32

Ammattiliitto Pron edustajistovaalien ehdokasasettelu alkoi 2. maaliskuuta ja päättyy 7. kesäkuuta. Ehdokkaita voivat asettaa yhdistykset tai valitsijayhdistykset.

Pro Uutiset/ Juttu julkaistu 6.3.2020, päivitetty 20.3.2020: ehdokasasettelua jatkettu koronavirustilanteen vuoksi

Ammattiliitto Pron jäsenet valitsevat neljän vuoden välein sata edustajaa ja enintään sata yleisvarajäsentä edustajistoon, joka toimii Pron korkeimpana päättävänä elimenä. Seuraavat edustajistovaalit käydään elo-syyskuussa. Ehdokasasettelu alkoi maanantaina 2. maaliskuuta.

Edustajiston puheenjohtajan Osmo Salon mukaan ehdolle kannattaa asettua, jos haluaa vaikuttaa liiton toimintaan ja tulevaisuuteen.

– Kaikenlaiset näkemykset siitä, miten järjestöä pitäisi kehittää tulevaisuudessa, ovat tervetulleita.

Ehdokkaita voivat asettaa yhdistykset tai valitsijayhdistykset

Valtakunnallisia vaalipiirejä on viisi: teollisuus, palvelu, finanssi, ICT/viestintä sekä julkinen sektori. Vaalialueita on neljä: Itä-Suomi, Länsi-Suomi, Etelä-Suomi sekä Pohjois-Suomi.

Edustajistoon ja hallitukseen voidaan valita työelämässä tai työmarkkinoiden käytettävissä oleva liiton jäsen. Ehdokkaita voivat asettaa Ammattiliitto Pron jäsenyhdistykset omien sääntöjensä puitteissa kaikkiin vaalipiireihin ja vaalialueille.

Ehdokkaita voivat asettaa myös valitsijayhdistykset. Valitsijayhdistyksen voivat muodostaa vähintään kaksikymmentä saman sektorin äänivaltaista jäsentä. Ehdokkaaksi voi asettaa vain jäseniä, jotka ovat antaneet siihen suostumuksensa. Suostumus annetaan allekirjoittamalla ehdokasasettelulomake.

– Jäsen voi olla vain joko yhden yhdistyksen tai yhden valitsijayhdistyksen asettama ehdokas, kertoo järjestöpäällikkö Pasi Nieminen Ammattiliitto Prosta.

Ehdokasasettelu alkoi 2.3.2020 ja päättyy 7.6.2020. Voit lukea lisää vaaleista ja ehdokasasettelusta kirjautumalla Proplussaan > Pro Dokumenttipankki > Edustajistovaalit 2020.

Ehdokasasettelulomakkeen tulee olla Pron keskusvaalilautakunnalla osoitteessa edustajistovaalit@proliitto.fi viimeistään 7.6.2020 klo 24:00.