Ole pro ja äänestä 9. huhtikuuta | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Ole pro ja äänestä 9. huhtikuuta

7.4.2017 klo 10:59
|

Kuntavaalit käydään ensi sunnuntaina. Kunnanvaltuusto päättää, miten kunnan asiat järjestetään.  Yli neljäsataa prolaista on päättänyt pyrkiä kunnanvaltuustoon ja vaikuttaa omien lähikulmien asioihin sitä kautta.

Pro Uutiset

Kuntavaalipäivä on sunnuntaina 9. huhtikuuta. Silloin äänestetään valtuutetut kaudelle, joka alkaa 1. kesäkuuta 2017 ja päättyy 31. toukokuuta 2021. Valtuutetut päättävät kuntalaisten lähipalveluista, niiden laadusta, saatavuudesta ja sijainnista.

Yli neljäsataa prolaista ehdolla

413 prolaista on päättänyt pyrkiä kunnanvaltuustoon ja vaikuttaa omien lähikulmien asioihin sitä kautta. Yhteensä 11 puoluetta ja useita sitoutumattomia valitsijayhdistyksiä edustavat ehdokkaat esitellään Pron  kuntavaalisivuilla. 

Miksi äänestää prolaista?

Hallituksen kaavaileman sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen myötä kuntien päätöksenteko keskittyy nykyistä enemmän niin sanottuihin elinvoimatekijöihin.

Onkin entistä tärkeämpää, että valtuustoissa on mukana Pron jäsenten kaltaisia asiantuntijoita, joilla on ideoita ja tietämystä yksityisen sektorin palvelutarpeista ja kuntien elinvoimaisuuden kehittämisestä.

Pron tavoitteita kuntien elinvoimaisuuden kehittämiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi järkevillä julkisilla investoinneilla löydät täältä.

Jo yli miljoona ääntä annettu ennakkoon

Ennakkoon kuntavaaleissa on äänestänyt yli neljäsosa äänioikeutetuista. Ääniä on annettu 1 157 000 kappaletta. Luvut tarkentuvat vielä, kun rekisteriin lisätään muun muassa ulkomailla annetut äänet.

Edellisissä kunnallisvaaleissa vuonna 2012 vastaava luku ennakkoäänestyksen päätyttyä oli noin 24,4 prosenttia äänioikeutetuista ja lopullinen ennakkoäänestysprosentti oli 24,7, kerrotaan Vaalit.fi-sivustolla.

Lisää kuntavaaleista:

Lähes neljäsataa pro-vaihtoehtoa kuntavaaleissa, kirjoitettiin Pro Uutisissa 29.3.2017
Kuntapäättäjä voi kirittää kuntaa paremmaksi, todetaan Pron kuntavaalitavoitteissa 17.3.2017
Kunnan kulut lisääntyvät, kun valtuustoon valitaan kunnan työntekijöitä, kertoo tutkimusuutinen, joka on julkaistu 27.9.2016.