Onko oma osaamisesi ajan tasalla? kysyy Pro SuomiAreenalla | Ammattiliitto Pro

Onko oma osaamisesi ajan tasalla? kysyy Pro SuomiAreenalla

17.7.2019 klo 09:20

Tiistai-iltaan mennessä vajaa tuhat oli vastannut Pron osaamiskyselyyn Porin SuomiAreenalla. Suurin osa vastaajista halusi kehittää digitalisaatio- ja tekoälyosaamistaan.

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelufoorumi SuomiAreena järjestetään tällä viikolla Porissa. Viikko on täynnä mielenkiintoisia ja yleisölle avoimia keskustelutilaisuuksia tulevaisuuden osaamisesta ja innovaatioista.

Ammattiliitto Pro on koko viikon omalla teltallaan Kansalaistorilla. Tiistai-iltaan mennessä vajaa tuhat vastaajaa oli vastannut Pron osaamiskyselyyn. Selvitämme kyselyllä vastaajien osaamista ja osaamisen kehittämistarpeita tulevaisuudessa.

Teltalla päivystävä Pron sopimusala-asiamies Petri Varjonen kertoo, että moni hämmästelee, kuinka vaikeaa oman osaamisen tunnistaminen on. Oma osaaminen on monella ajan tasalla, vaikka kehittämistarpeitakin löytyi.

–  Tähän mennessä tulleiden vastausten perusteella voisin sanoa, että vastaajat haluavat kehittää digitalisaatio- ja tekoälyosaamistaan.

Suurin osa myös kokee, että omaa osaamista arvostetaan työpaikalla.

Työelämän ajokortti kerää kiitosta

Osaamiskyselyn lisäksi liiton teltalla esitellään Työelämän ajokorttia toiselle ja kolmannelle asteelle. Ajokortit ovat oppilaitoksille maksuttomia verkko-opetuspaketteja, joiden avulla opiskelija tutustuu urasuunnitteluun, työnhakutaitoihin ja työelämän pelisääntöihin.

– Teltalla olemme kohdanneet oppilaitosten edustajia ja kansanedustajia, jotka ovat olleet kiinnostuneita ajokorteista. Palaute on ollut hyvää, Ammattiliitto Pron koulutusasiantuntija Mervi Savonen kertoo.

Keskiviikkona puhutaan osaamisen tunnistamisen haasteista

Keskiviikkona järjestämme Työllistymisen ytimessä – jääkö Suomi jälkeen osaamisen tunnistamisessa? -keskustelutilaisuuden osaamisen tunnistamisen haasteista ja tärkeydestä kello 11.30–12.30 Porin Kaupungintalon pihassa.

Keskustelijoina ovat:

• Jorma Malinen, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja
  • Anni Miettunen, oppimisesta ja kansainvälistymisestä vastaava johtaja Opetushallituksesta
  • Matias Marttinen, kansanedustaja, aiemmin opetusministerin ja valtiovarainministerin erityisavustaja
  • Vesa Taatila, Turun ammattikorkeakoulun rehtori

Sitran vanhempi neuvonantaja Tapio Huttula juontaa tilaisuuden. Jos et pääse paikalle, voit katsoa keskustelun myös suorana lähetyksenä