Pääkaupungin prolaiset samaan pöytään | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pääkaupungin prolaiset samaan pöytään

25.5.2015 klo 16:17
| |

Miksi ravintolan pöydässä on kyltti, jossa lukee Pro? Alkamassa on pääkaupunkialueen yhdistysten yhteinen ilta. Täällä saat tietää tessistä kaiken sen, mitä et ole koskaan uskaltanut kysyä.

Pro Uutiset/kuva:Nina Tuomainen

Iloisia ilmeitä ja moikkailuja lentää ilmassa, kun pääkaupunkiseudun yhdistysten yhteinen ilta ravintola Vltavassa on aluillaan toukokuisena maanantai-iltana. Facebookissa kerrottiin, että täällä voi kysyä työehtosopimuksesta kaiken, mitä et ole koskaan uskaltanut kysyä.

– Kyllä minulla on Danske Bankin työehtosopimus mukana siltä varalta, että joku haluaa siitä kysyä, kertoo luottamusmies Petteri Auvinen.

Aika harva haluaa yksityiskohtaista tietoa, vaikka täältä sitä helposti saisivat nekin, joiden työpaikalla ei ole omaa luottamusmiestä.

Matalan kynnyksen tilaisuuteen työpäivän jälkeen paikalle tulevat ne, joille sattuu sopimaan. Tänään  tuoleja sovitellaan lähipöytiin noin kolmellekymmenelle ja keskustelu kulkee joka pöydässä omia polkujaan.

Yhteistyö kannattaa

Idea pääkaupunkiseudun yhdistysten yhteisistä tapaamisista syttyi Helsingin toimihenkilöiden aktiivilla Hannele Lemmetyllä. Hänestä yhteistyö kannattaa, koska pääkaupungissa kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kovaa.

– Yhdistyksiä on paljon ja jokaisessa järjestetään samoja asioita. Jos jokainen pääkaupunkiseudun yhdistys järjestää yhden tapahtuman, johon kaikki voivat tulla, tapahtumien valikoima kasvaa.

Yhdistykset ovat järjestäneet talouskoulutusta, työnhakupalvelu LinkedIn-opastusta, fudismatsin ja suunnitteilla olisi myös motoristien retki Porkkalaan kesäkuun alussa.

Pro-kyltti pöydässä on saanut joskus muitakin kuin prolaisia juttusille.

– Silloin on keskusteltu siitä, kannattaako järjestäytyä ja mihin kannattaa järjestäytyä, Lemmetty kertoo.

Yhdistykset ovat sopineet yhteisten tilaisuuksien pelisäännöt etukäteen. Joka yhdistys voi tukea omiaan haluamallaan tavalla illanvietossa tai olla tukematta. Järjestelyjä hoitavat vuorotellen eri yhdistysten aktiivit.

Helsingin toimihenkilöiden puheenjohtaja Mona-Lisa Näreaho on tullut tutustumaan.

– Tämä on rento tapa tavata uusia ihmisiä. Täällä tapaa ihmisiä, jotka ajattelevat ainakin joistain asioista samalla tavalla.

Uusia kohtaamisia on luvassa syksyllä. Syyskuun 18. päivänä ravintola Vltavassa kello 17 kerrotaan lisää jäseneduista, lokakuun 30. päivänä puhutaan palkoista STTK:n naisten palkkapäivän innoittamana. Marraskuun 20. päivänä vietetään pikkujouluja.