Palokankaalle Pron kultainen ansiomerkki | Ammattiliitto Pro

Palokankaalle Pron kultainen ansiomerkki

24.11.2017 klo 10:58

Johtaja Markku Palokankaan päivä Pron edustajistossa Kirkkkonummen Majvikissa käynnistyi tänään iloisella yllätyksellä. Hänelle myönnettiin Pron kultainen ansiomerkki, joita on jaettu tähän mennessä vain 12 kappaletta.

Teollisuussektorin johtajana pitkään työskennelleellä Palokankaalla on pitkä ja vaikuttava ura ay-liikkeen työntekijänä, perusteli Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kultaista ansiomerkkiä, joka myönnettiin tänään Pron edustajiston kokouksessa Kirkkonummella.

- Markulla on vahvoja ja näkyviä mielipiteitä, niin näkyviä, että työnantajaliitoistakin niistä minulle välillä soitellaan, hän tarkensi.

Palokangas otti jo prosessiteknikoksi opiskellessaan osaa koulujen ja oppilaitosten oppilaskuntien toimintaan.

- Opiskeluajan työpaikalla ajoin tulospalkkioita myös määräaikaisille ja menetin sen takia varman työpaikankin.

Tikkurilan väritehtaalla Palokangas valittiin luottamusmieheksi ja hän työskenteli kymmenisen vuotta laboratorimestarina tutkimuskeskuksessa ennen siirtymistään  yhteen Pron edeltäjistä, Teknisten liittoon.

Palonkangas oli rakentamassa teollisuuteen ensimmäisiä palkkausjärjestelmiä ja yhtä ensimmäisistä kokeiltiin Nesteellä.

- Nesteen väki kysyi, etkö olisi voinut kokeilla vaikka marsuilla, pitikö täällä kokeilla. Kun palkkausjärjestelma saatiin toimimaan, puheet loppuivat.

Työehtokonkari siirtyy vapaaherraksi vuoden 2017 lopussa.

- Arvostan kovasti tätä huomionosoitusta. Tiedän, että ihmisiä täällä ay-toiminnassa ja työpaikoilla tulee ikävä, se on voimavara, jonka takia on täällä töitä tehty.

Pron satapäinen edustajisto nousi aplodeeraamaan seisten.