Palta osapuoleksi rahoitusalan työehtosopimukseen | Ammattiliitto Pro
Valikko
 • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Palta osapuoleksi rahoitusalan työehtosopimukseen

26.1.2017 klo 15:22
|

– Rahoitusalan kannalta on tärkeää, että Paltan kanssa tehdyn sopimuksen myötä OP Ryhmä tulee työehtosopimuslain tarkoittamalla tavalla sidotuksi työehtosopimukseen, toteaa finanssisektorin johtaja Antti Hakala Prosta.

  Pro Uutiset

  Pron hallitus hyväksyi tänään Palvelualojen työnantajat Paltan yhtymisen syksyllä 2016 neuvoteltuun rahoitusalan työehtosopimukseen. Ratkaisu oli tarpeen neuvotella, koska rahoitusalan suurin työnantaja, OP Ryhmä, on 1.1.2017 alkaen eronnut Finanssialan Keskusliitosta ja liittynyt Paltaan.

  – Rahoitusalan kannalta on tärkeää, että Paltan kanssa tehdyn sopimuksen myötä OP Ryhmä tulee työehtosopimuslain tarkoittamalla tavalla sidotuksi työehtosopimukseen, toteaa finanssisektorin johtaja Antti Hakala Prosta.

  – Haluamme  kehittää rahoitusalan työehtosopimusta, jäsentemme hyvinvointia ja rahoitusalan yritysten toimintaedellytyksiä koko toimialan osalta, riippumatta siitä, mihin työnantaja on järjestäytynyt.

  Yhtymistä koskeva sopimus tulee voimaan 1.2.2017 alkaen. Työnantajaliitot Palta ja Finanssialan Keskusliitto ovat jo hyväksyneet sopimuksen. Jatkossa Palta osallistuu työehtosopimusneuvotteluihin ja allekirjoittaa työehtosopimuksen.