Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimusneuvottelut katkesivat – Pro ilmoitti työnseisauksesta | Ammattiliitto Pro

12.1.2020 klo 14:10

Ammattiliitto Pro aloittaa kahden viikon työnseisauksen 27. tammikuuta erikseen nimetyissä yrityksissä paperiteollisuuden toimihenkilösopimuksen soveltamisalalla, koska ratkaisua ei ole löytynyt Metsäteollisuuden kanssa käydyissä neuvotteluissa.

Lähde: Pron tiedote 12.1.2020

Neuvotteluja Ammattiliitto Pron ja Metsäteollisuuden välisen paperiteollisuuden toimihenkilösopimuksen uudistamisesta käytiin viimeksi perjantaina 3. tammikuuta, mutta ne päättyivät jälleen tuloksettomina.

Pro tavoittelee jäsenilleen ostovoimaa parantavaa palkkaratkaisua ja kiky-sopimuksen mukaisen 24 tunnin työajan pidennyksen poistoa ilman kustannusvaikutuksia.

- Neuvotteluissa Metsäteollisuus on viivytellyt eikä ole aidosti pyrkinyt löytämään ratkaisuja avoinna oleviin kysymyksiin. Neuvottelut eivät ole edenneet lainkaan, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Malinen korostaa, että Pro on valmis jatkamaan hyvin nopealla aikataululla ratkaisun etsimistä neuvottelemalla, mikäli myös työnantajaliitolla on todellista tahtoa edistää sopimuksen syntyä.

Kahden viikon työnseisaus

Ammattiliitto Pron tänään ilmoittama työnseisaus koskee toimihenkilöiden työehtosopimuksen mukaisia töitä erikseen nimetyissä yrityksissä paperiteollisuudessa.

Kaksi viikkoa kestävä työnseisaus koskee 27.1.2020 kello 0.00–9.2.2020 kello 23.59 välillä alkavia työvuoroja.

Paperiteollisuuden toimihenkilösopimuksen sopimukseton tila alkoi 1.12.2019.

Työnseisaus koskee nimettyjä yrityksiä, jotka on listattu Pron verkkosivuilla.