Pardian ja Pron yhdistyminen etenee hyvässä yhteistyössä | Ammattiliitto Pro

Pardian ja Pron yhdistyminen etenee hyvässä yhteistyössä

6.9.2018 klo 15:39

– Kaikki liittojen yhteiset työryhmät ovat nyt aloittaneet toimintansa. Työskentely yhteisten asioiden eteen on hyvällä tolalla, kertoo Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen

Palkansaajajärjestö Pardia ja Ammattiliitto Pro allekirjoittivat aiesopimuksen tiiviimmästä yhteistyöstä kesäkuussa. Valmistelut ovat jatkuneet erilaisissa työryhmissä.

– Kaikki liittojen yhteiset työryhmät ovat nyt aloittaneet toimintansa. Osa työryhmistä on toisia pidemmällä, mutta työskentely yhteisten asioiden eteen on hyvällä tolalla, kertoo Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen

Syksyn aikana työryhmät kokoontuvat useamman kerran prolaisten ja pardialaisten voimin. Työryhmät valmistelevat muun muassa sääntömuutoksia, yhdistystoimintaa, aluetoimintaa, jäsenetuja sekä edunvalvontaa. Pöydällä ovat myös talousasiat, toimitilat sekä koulutukseen liittyvät asiat.

– On tärkeää, että asiat selvitetään rauhassa ja yhdistyminen toteutetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Työskentelyssä hyvä henki ja yhteinen tahtotila on, että tämä viedään maaliin saakka, kertoo Malinen.

Päämääränä on, että Pardian jäsenyhdistykset liittyisivät Pron jäsenyhdistyksiksi marraskuussa. Jäsenyys Prossa alkaisi 1. tammikuuta 2019. Suunnitelmissa on liitto, jossa olisi lähes 140 000 yksityisellä ja julkisella sektorilla työskentelevää jäsentä.