Pro hyväksyi torstaina liudan raamitessejä | Ammattiliitto Pro

Ammattiliitto Pron hallitus hyväksyi torstaina joukon keskusjärjestöjen raamiratkaisuun pohjaavia työehtosopimuksia, kun pöytään nuijittiin kaksitoista uutta sopimusta.

Hyväksytyt työehtosopimukset ovat pääsääntöisesti 25 kuukauden mittaisia, ja sopimuskaudella maksetaan 4,3 prosentin palkankorotukset. Valtaosassa yleiskorotus on 2,9 prosenttia ja paikallinen erä 1,4 prosenttia.

Sopimuksista löytyy niin kutsuttu perälauta, joka takaa kaikille toimihenkilöille palkankorotuksen, jos paikallisesta erästä ei yrityksessä synny yhteisymmärrystä. Myös raamin toteutuessa maksettava 150 euron kertaerä on mukana prolaisissa työehtosopimuksissa.

Pro jatkaa edelleen neuvotteluja useilla aloilla. Raamiratkaisun kohtalo ratkeaa ensi viikon perjantaina 25. marraskuuta, kun hallitus ja työmarkkinakeskusjärjestöt arvioivat, onko siihen saatu mukaan riittävästi aloja.

Torstai-iltaan mennessä raamin mukaisen työehtosopimuksen piirissä oli noin 370 000 Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenyrityksissä työskentelevää palkansaajaa, mikä on noin kolmasosa palkansaajista.

Uudet työehtosopimukset 17. marraskuuta

ahtausala, Finnairin lentovirkailijat ja Finnairin tekniset toimihenkilöt, hammaslaboratorioala

pahvin- ja paperinjalostus, palkka- ja henkilöstöhallinto, palvelualat

suunnittelu- ja konsulttiala, Tallink Silja, taloushallinto

Veikkaus, yksityinen laboratorioala

Tarkemmat tiedot torstaina hyväksytyistä palkankorotus- tai työehtosopimuksista löydät Pron jäsensivuilta. Kirjautuessasi sivuille ensimmäisen kerran tarvitset tietosuojasi turvaksi jäsennumerosi.