Pro ilmoitti toimihenkilöiden työnseisauksista ja ylityökielloista kemian alalla ja kumi- ja lasikeraamisessa teollisuudessa | Ammattiliitto Pro

12.1.2020 klo 13:52

Pro aloittaa kahden viikon työnseisauksen 27. tammikuuta erikseen nimetyissä yrityksissä kemian alalla sekä kumi- ja lasikeraamisessa teollisuudessa, koska ratkaisua ei ole löytynyt työnantajaliittojen kanssa käydyissä toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluissa.

Pron tiedote 12.1.2020

Pro tavoittelee jäsenilleen ostovoimaa parantavaa palkkaratkaisua ja kiky-sopimuksen mukaisen 24 tunnin työajan pidennyksen poistoa ilman kustannusvaikutuksia.

Kemian alalla ja kumi- ja lasikeraamisessa teollisuudessa työnantaja vaatii edelleen merkittäviä heikennyksiä toimihenkilöiden työsuhteen ehtoihin.

- Työnantaja ei halua sopia kiky-tuntien poistamisesta, vaan vaatii edelleen ilmaisen työn tekemistä. Palkankorotuksista ei ole edes päästy keskustelemaan, vaikka neuvotteluja on käyty lokakuusta lähtien, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Malinen korostaa, että Pro on valmis jatkamaan hyvin nopealla aikataululla ratkaisun etsimistä neuvottelemalla, mikäli myös työnantajaliitoilla on todellista tahtoa edistää sopimuksen syntyä.

Kahden viikon työnseisaus ja ylityökielto

Ammattiliitto Pron tänään ilmoittama työnseisaus koskee toimihenkilöiden työehtosopimuksen mukaisia töitä erikseen nimetyissä yrityksissä kemian aloilla ja kumi- ja lasikeraamisessa teollisuudessa.

Kaksi viikkoa kestävä työnseisaus koskee 27.1.2020 kello 0.00–9.2.2020 kello 23.59 välillä alkavia työvuoroja.

Samalla ilmoitettiin ylityökiellon alkamisesta 13.1.2020 klo 00.00.

Lisäksi ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee Kenkä- ja nahkateollisuuden ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalan toimihenkilösopimuksen sekä Fiskars Finland Oy Ab:n toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisalalla työskenteleviä.

Työnseisaus koskee nimettyjä yrityksiä, jotka on listattu Pron verkkosivuilla

Jorma Malinen, Pron puheenjohtaja, 050 576 0389
Anssi Vuorio, Pron teollisuussektorin johtaja, 050 564 5376