Pro on Sodankylän elokuvajuhlien yhteistyökumppani – nauti kesästä katsomalla elokuvat verkossa | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro on Sodankylän elokuvajuhlien yhteistyökumppani – nauti kesästä katsomalla elokuvat verkossa

28.5.2020 klo 07:00
|

Ammattiliitto Pro on kolmatta kertaa mukana Sodankylän elokuvajuhlien eli Midnight Sun Film Festivalin yhteistyökumppanina kolmella nimikkoelokuvalla ja keskustelutilaisuudella.

pro_on_sodankylan_elokuvajuhlien_yhteistyokumppani_-_nauti_kesasta_katsomalla_elokuvat_verkossa

Pro Uutiset

Sodankylän elokuvajuhlat järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti Sodankylä ikuisesti -tapahtumana 10.–14.6.2020. Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo Sodankylän elokuvajuhlien olevan ainoa Pron kesäkuun tapahtuma. Elokuvajuhlien ohjelmistossa esitetään Pron keskustelutilaisuus ja kolme nimikkoelokuvaa.

– Olemme tavattoman tyytyväisiä siihen, että elokuvajuhlat jatkavat hyvin alkanutta yhteistyötä kanssamme. Jaamme Sodankylän elokuvajuhlien kanssa samat arvot oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta, kertoo Malinen.

Pron paneelikeskustelu pureutuu työhön ja toimeentuloon

Sodankylän elokuvajuhlien ja Pron Työ ja toimeentulo taiteen ja tapahtumien kentillä -keskustelutilaisuuden vetää toimittaja-tuottaja Iida Simes. Panelisteina ovat Pron puheenjohtaja Jorma Malinen, muusikko Markus Nordenstreng, ohjaaja-näyttelijä Heikki Kujanpää ja No Fear Agency & Promotion Oy:n toimitusjohtaja Vesa Ristimäki. Keskustelun pohjana on neljä aihetta koskettavaa elokuvaa, Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä ja Kauas pilvet karkaavat sekä Sataako jouluksi lunta ja Nainen sotajalalla.

Keskustelutilaisuuden voit katsoa elokuvajuhlien aikana heidän sivuiltaan, tai myöhemmin ProTV:stä.

Katso Pron kolme nimikkoelokuvaa verkossa

Festivaalitunnelmaan pääset katsomalla Ammattiliitto Pron kolmen nimikkoelokuvan sarjan: islantilaisohjaaja Benedikt Erlingsson Nainen sotajalalla sekä Aki Kaurismäen elokuvat Mies vailla menneisyyttä ja Kauas pilvet karkaavat.

Nainen sotajalalla on palkittu elokuva 48-vuotiaasta naisesta, joka ottaa lain omin käsiinsä suojellakseen ympäristöä. Elokuva käsittelee nokkelasti suuria poliittisia kysymyksiä.

Mies vailla menneisyyttä on elokuva miehestä, joka menettää muistinsa ja saa avun konttikylän asukkailta, joilla ei ole rahaa mutta on sitäkin enemmän sydäntä.

Kauas pilvet karkaavat on haikea komedia työttömäksi joutuneen avioparin sitkeästä uskosta parempaan.

Elokuvien esitysajat ja katselulinkit löydät Sodankylän elokuvajuhlien sivuilta.

Fiilistele viime vuoden tunnelmia 

Videolla lappilainen elokuvaohjaaja Miia Tervo kertoo vinkit viime vuoden festivaaleille sekä Aurora-elokuvastaan. Videon voit katsoa myös YouTubesta.

Elokuvien katselu tapahtuu verkossa tietokoneen tai mobiililaitteen kautta. Katseluun tarvitaan internetyhteys, katselulaite ja maksukortti. Katselualusta linkitetään festivaalin kotisivuille (msfilmfestival.fi) 8.6. alkaen. Elokuvat ovat katsottavissa vain Suomen rajojen sisäpuolella, myös näytöskohtainen katsojamäärä on rajallinen. Festivaalin ohjelma-aikataulu julkistetaan keskiviikkona 3.6., sarja- ja näytöskohtaisten lippujen ennakkomyynti alkaa maanantaina 8.6.