Prolaisten työehtosopimukset pysyvät pääosin ennallaan | Ammattiliitto Pro

Prolaisten työehtosopimukset pysyvät pääosin ennallaan

15.2.2017 klo 17:28

EK poistuu pelikentältä. Osa keskusjärjestösopimuksissa sovituista asioista on kuitenkin jo aiemmin kirjattu Pron työehtosopimuksiin.

Työnantajia edustanut Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) irtautuu nykyisistä keskusjärjestösopimuksista.  Päätös on suoraa jatkoa EK:n sääntömuutokselle kesäkuussa 2016, jolloin EK kielsi itseltään keskitettyjen tulopoliittisten ratkaisujen tekemisen.

Työntekijä- ja työnantajaliitot jatkavat työehdoista sopimista. Uusi tilanne korostaa palkansaajien yhteistyön tarvetta, arvioi johtaja Markku Palokangas Ammattiliitto Prosta.

– Nyt ei kaveria jätetä, toteaa johtaja Palokangas.

Prolaisten sopimukset pysyvät pääosin ennallaan. Osa keskusjärjestösopimuksissa sovituista asioista on jo aiemmin kirjattu Pron työehtosopimuksiin. Jokaisella Pron tes-alalla selvitetään alkukevään aikana, jääkö seuraaviin työehtosopimusneuvotteluihin tämän takia lisää neuvoteltavaa.