Pron edustajistovaaleissa on 218 ehdokasta | Ammattiliitto Pro

Pron edustajistovaaleissa on 218 ehdokasta

11.6.2020 klo 16:00

Prolaiset valitsevat elo-syyskuussa 218 edustajistovaaliehdokkaasta sata edustamaan itseään Pron edustajistoon. Ehdokkaisiin voi tutustua loppukesästä vaalikoneessa.

Elokuussa prolaiset valitsevat sata varsinaista jäsentä Pron edustajistoon nelivuotiskaudeksi 2020–2024. Keskusvaalilautakunta hyväksyi ehdokkaat vaaliin ja arpoi heille äänestysnumerot tänään kokouksessaan 11. kesäkuuta. Ehdokkaat ja ehdokasnumerot löydät tästä linkistä.

Ehdokkaita oli yhteensä 218. Ehdokkaita tuli teollisuussektorilta 75, ICT- ja viestintäsektorilta 32, finanssisektorilta 26, palvelusektorilta 36 ja julkiselta sektorilta 49.

Ehdokkaan vaalipiiri ja vaalialue määräytyvät sen perusteella, mihin ehdokas on ollut merkittynä liiton jäsenrekisterissä 10.2.2020 kello 16.

Äänestyskirje tulee elokuussa

Ehdokkaat saavat 15. kesäkuuta sähköpostilla linkin vaalikoneeseen, jossa pystyvät kertomaan lisää itsestään ja vastaamaan vaalikoneen kysymyksiin. Prolaiset voivat tutustua ehdokkaisiin vaalikoneessa 6. heinäkuuta alkaen.

Jokainen äänestyskelpoinen prolainen saa elokuussa äänestyskirjeen, josta löytyvät ohjeet sähköiseen äänestämiseen.

Äänestys alkaa 10. elokuuta kello 9 ja päättyy 4. syyskuuta kello 16. Uusi edustajisto kokoontuu syyskokoukseen 12. marraskuuta.

Teollisuussektorilta 28 edustajistoon

Teollisuussektorilta valitaan Pron edustajistoon 28 edustajaa.

Pohjois-Suomesta eli Lapin alueelta, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta yhteensä 3 paikkaa.

Itä-Suomesta eli Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueelta sekä Kaakkois-Suomen ja Etelä-Savon alueelta 5 paikkaa.

Länsi-Suomesta eli Pohjanmaan alueelta, Keski-Suomen alueelta, Pirkanmaan alueelta, Satakunnan alueelta sekä Varsinais-Suomen alueelta 12 paikkaa.

Etelä-Suomesta eli Uudenmaan ja Hämeen alueilta valitaan 8 teollisuussektorin edustajaa Pron edustajistoon.

ICT- ja viestintäsektorilta 15 edustajistoon

ICT- ja viestintäsektorilta valitaan Pron edustajistoon 15 edustajaa.

Pohjois-Suomesta eli Lapin alueelta, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta ICT-sektori saa 1 paikan.

Itä-Suomesta eli Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueelta sekä Kaakkois-Suomen ja Etelä-Savon alueelta 2 paikkaa.

Länsi-Suomesta eli Pohjanmaan alueelta, Keski-Suomen alueelta, Pirkanmaan alueelta, Satakunnan alueelta sekä Varsinais-Suomen alueelta 6 paikkaa.

Etelä-Suomesta eli Uudenmaan ja Hämeen alueilta valitaan 6 ICT- ja viestintäsektorin edustajaa Pron edustajistoon.

Finanssisektorilta 13 edustajistoon

Finanssisektorilta valitaan Pron edustajistoon 13 edustajaa.

Pohjois-Suomesta eli Lapin alueelta, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta finanssisektori saa 1 paikan.

Länsi-Suomesta eli Pohjanmaan alueelta, Keski-Suomen alueelta, Pirkanmaan alueelta, Satakunnan alueelta sekä Varsinais-Suomen alueelta 5 paikkaa.

Etelä-Suomesta eli Uudenmaan ja Hämeen alueilta valitaan 5 finanssisektorin edustajaa Pron edustajistoon.

Palvelusektorilta 22 edustajistoon

Palvelusektorilta valitaan Pron edustajistoon 22 edustajaa.

Pohjois-Suomesta eli Lapin alueelta, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta sektori saa yhteensä 3 paikkaa.

Itä-Suomesta eli Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueelta sekä Kaakkois-Suomen ja Etelä-Savon alueelta 3 paikkaa.

Länsi-Suomesta eli Pohjanmaan alueelta, Keski-Suomen alueelta, Pirkanmaan alueelta, Satakunnan alueelta sekä Varsinais-Suomen alueelta 7 paikkaa.

Etelä-Suomesta eli Uudenmaan ja Hämeen alueilta valitaan 9 palvelusektorin edustajaa Pron edustajistoon.

Julkiselta sektorilta 22 edustajistoon

Julkiselta sektorilta valitaan Pron edustajistoon 22 edustajaa.

Pohjois-Suomesta eli Lapin alueelta, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta julkinen sektori saa yhteensä 3 paikkaa.

Itä-Suomesta eli Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueelta sekä Kaakkois-Suomen ja Etelä-Savon alueelta 4 paikkaa.

Etelä-Suomesta eli Uudenmaan ja Hämeen alueilta valitaan 8 edustajaa Pron edustajistoon.

Edustajistovaaleissa äänestetään 10.8.–4.9.2020.
Kesän aikana voit tutustua ehdokkaisiin vaalikoneessa.
Elokuussa saat äänestysohjeet kotiin.
10. elokuuta kello 9 äänestys alkaa.
Voit äänestää sähköisessä vaalikoneessa.
4.9. kello 16 äänestys päättyy.
Keskusvaalilautakunta kokoontuu ja vahvistaa tuloksen. Vaalin tulos ja valtakirja toimitetaan valituille.
12.11. Edustajiston syyskokous ja valtakirjojen tarkastus.