Pron jäsenet saavat työttömyyskorvaukset nopeasti tileilleen | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pron jäsenet saavat työttömyyskorvaukset nopeasti tileilleen

2.4.2020 klo 13:04
|

 Työttömyyskassa Pro maksaa työttömyyskorvauksen mahdollisimman nopeasti Pron jäsenten tileille myös poikkeustilanteessa.

 Pro Jäsenasiat / Juttu julkaistu 2.4.2020, päivitetty 16.4.2020

 Ammattiliitto Pron jäsenet ovat vakuutettuja Työttömyyskassa Prossa lomautusten tai irtisanomistilanteiden varalta. Kassan johtaja Mervi Ruokolan mukaan Pro-kassa maksaa jäsenilleen ansiosidonnaiset korvaukset mahdollisten lomautusten alkaessa ja aikana mahdollisimman nopeasti myös erikoistilanteessa.

 –  Työttömyyskassa Pron taloudellinen tilanne on hyvä ja henkilöstöresurssit riittävät hoitamaan koronaviruksen vuoksi lomautetuiksi ja työttömiksi joutuvien jäsenten ansiosidonnaiset korvaukset. 

Kassa käsittelee saapuneet hakemukset mahdollisimman nopeasti ja jäsen voi seurata oman hakemuksensa etenemistä kassan sähköisessä asioinnissa. Kassan käsittelyajat ovat tällä hetkellä hyvät: uudet hakemukset on saatu reilussa viikossa maksuun ja suorat jatkohakemukset ovat olleet viiveettä maksussa seuraavana mahdollisena maksupäivänä.

 Ammattiliitto Pron henkilökunta on valmistautunut tukemaan työttömyyskassaa vastaamalla jäsenten kysymyksiin, jotta kassan korvauskäsittelijät voivat keskittyä käsittelemään hakemuksia ilman käsittelyaikojen pidentymistä.

–  Työttömyyskorvaukseen liittyvissä asioissa kannattaa kuitenkin olla ensisijaisesti yhteydessä työttömyyskassaan. Olemme koonneet sivuillemme selkeät ohjeet, joihin kannattaa tutustua, Ruokola vinkkaa.

Uusi lomautuslinja aukesi 14.4. jäsenille 

Ammattiliitto Pron ja Työttömyyskassa Pron päivystyksiin tulee paljon yhteydenottoja lomautusten takia. Liiton asiantuntijat neuvovat tiistaista 14. huhtikuuta alkaen jäseniä lomautuksiin liittyvissä kysymyksissä omalla lomautuslinjalla. Uusi neuvontapuhelin vastaa numerossa 09 17273 420 arkisin kello 9–12 jäsenten lomautuskysymyksiin.
 

Mietityttääkö koronavirustilanne? 

Liity Ota yhteyttä Yt-paketti Tietoa koronaviruksesta