Pron kärkipaikoille valittiin kaksi uutta nimeä | Ammattiliitto Pro

Pron edustajisto valitsi tänään uudeksi hallituksen jäseneksi Jukka Mutasen ja edustajiston kolmanneksi varapuheenjohtajaksi Tarja Flanderin.

Joensuulainen Jukka Mutanen työskentelee Elisalla. Hän edustaa noin 800 ICT-alan prolaista neuvottelevana luottamusmiehenä.

– Työmarkkinoiden tilanne näyttää aika haastavalta ja odotan, että Pron hallituksessa pääsen perehtymään taustoihin paremmin.

– Uskon, että saan myös hyvää vertaistukea omaan luottamusmiehen rooliini. Vaikuttaa siltä, että paikallisessa sopimisessa mahdollisuudet neuvotella parannuksia työoloihin ovat rajatut.

Mutasen edustettavat ovat eri-ikäisiä ja hänellä on hyvä tuntuma yksityissektorilla työskentelevien työelämään.

Pron hallitukseen kuulu kaksikymmentä jäsentä. Mutanen tuli Jussi Hartikaisen tilalle, joka jätti eropyynnön keväällä. Hartikainen jatkaa työtä parempien työolojen puolesta Pron sopimusala-asiamiehenä Kuopiossa.

Helsinkiläinen Tarja Flander äänestettiin edustajiston 3. varapuheenjohtajaksi ja hän kiitti kannatuksesta yli sektorirajojen.

– Olo on kuin lainahöyhenissä, heitti Flander hyväntuulisena valinnasta.

Hän työskentelee Suomen Tieyhdistys ry:ssä toimistosihteerinä ja on työpaikkansa Pro-vastaava eli pienen työyhteisön vahva tuki ay-asioissa.

Vapaa-ajallaan Flander toimii puheenjohtajana Heto Pro ry:ssä, kokoomayhdistyksessä, joka edustaa parituhatta yksityssektorin prolaista.

– Koska jäsenistömme koostuu pääsääntöisesti pienissä yrityksissä työskentelevistä toimihenkilöistä, heidän sopimusalansa ovat moninaisia. Yhdistyksemme ei hallitse heidän tessejään, joten ohjaamme työehtosopimuskysymykset liiton ammattitaitoisille sopimusala-asiamiehille.

Palvelusektoria edustava Flander on toiminut aktiivisesti aluetoiminnassa.

–  Saa nähdä, miten saan ajan riittämään tulevaisuudessa eri tehtäviin.

Edustajiston nelihenkinen puheenjohtajisto osallistuu Pron hallituksen kokouksiin, jossa he voivat tuoda esiin mielipiteitään, mutta eivät äänestää.

Edustajiston puheenjohtaja Osmo Salo kiitti väistyvää varapuheenjohtajaa Ulla Rannikkoa ja hallituksen jäsentä Jussi Hartikaista hyvästä työstä.

Edustajiston yleisvarajäsen Vesa Kukkonen ja Laura Tukiainen nousevat samalla edustajiston varsinaiseksi jäseneksi.