Pron lentoalat vahvistuivat merkittävästi – ITA ry Pron jäseneksi | Ammattiliitto Pro

Pron lentoalat vahvistuivat merkittävästi – ITA ry Pron jäseneksi

17.6.2020 klo 18:42

Ammattiliitto Pron lentoalat vahvistuivat tänään torstaina merkittävästi, kun Ilmailutekniikan ammattiyhdistys ry (ITA) liittyi Pron jäseneksi kahden peräkkäisen jäsenkokouksen päätöksellä.

Ilmailutekniikan ammattiyhdistys ry (ITA) vahvistaa Pron asemaa lentokentän tekniikan alueella.

– Olen todella tyytyväinen ITAlaisten päätökseen liittyä Pron jäseneksi. ITAlaiset tuovat hyvän lisän lentokentän tekniikan alueelle, sillä Pro edustaa jo ennestään tekniikan toimihenkilöitä, kertoo lentoalojen sopimusalavastaava Anne Mähönen.

ITAan kuuluu yhteensä noin 1 000 jäsentä, joista työssäkäyviä on lähes 500. ITAn jäseniin noudatetaan yleissitovaa lentoliikenteen palveluja koskevaa työehtosopimusta. Tavoitteena on kuitenkin ajan kanssa saada tekniikan alalle oma edustava sopimus hyvin ehdoin.

– Nyt tuntuu hyvältä. Päätös liittyä Prohon kuvastaa loistavasti jäsenten tahtotilaa. Odotan paljon yhteistyötämme Pron lentoalojen kanssa, kommentoi ITA ry:n puheenjohtaja Jukka Korhonen.