Pron puheenjohtajana jatkaa Jorma Malinen | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pron puheenjohtajana jatkaa Jorma Malinen

13.11.2020 klo 11:51
|

Ammattiliitto Pron puheenjohtajaksi kaudelle 2020–2024 valittiin Jorma Malinen. Hän toimi puheenjohtajana myös edellisen nelivuotiskauden 2016–2020. Valinnan teki tänään 13. marraskuuta kokoontunut Pron edustajisto.

Pro Uutiset / Tiedote 13.11.2020

Jorma Malinen pitää alkavalla puheenjohtajakaudellaan yhtenä tärkeimpänä tehtävänä sitä, että Pro toimii neuvotteluosapuolena myös mahdollisissa paikallisissa työehtosopimuksissa.

– Jäsenemme haluavat, että Pro neuvottelee kaikki keskeiset työehdot ja sopii työrauhasta myös paikallisesti yhteistyössä luottamusmiesten kanssa. Ay-liikkeen harteilla on huolehtia sopimusyhteiskunnasta ja työelämän oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta kaikilla käsitteillä, ansiokehityksestä ja ostovoimasta, Malinen sanoo.

Pron maksavien jäsenten nettomäärä kääntyi päättyneellä edustajistokaudella plusmerkkiseksi ja liiton talous vahvistui. Malisen mielestä työmarkkinaympäristö kehittyy edelleen suuntaan, missä nykyistä suuremmilla ja vahvemmilla liittokokonaisuuksilla on entistä enemmän tarvetta ja kysyntää.

– Tässä kehityksessä Pron pitää olla eturintamassa. Pro on ollut vuosien saatossa eri ammattiliitoille kiinnostava kumppani. Vuoden 2021 alussa Vakuutusväen Liitto yhdistyy osaksi Prota.

Malinen haluaa kasvattaa Prota myös tunnistamalla uusia toimialoja ja tarjoamalla järjestäytymistä ja sopimustoimintaa uusille kohderyhmille.

– Meidän on osattava reagoida muutokseen entistä paremmin ja nopeammin. Meillä on oltava kyky kuunnella aktiivisesti jäseniämme ja ympäröivää yhteiskuntaa, kotimaassa ja kansainvälisesti, Malinen sanoi.

– Jäsenet odottavat, että liitto on heidän äänensä mediassa. Jatkamme Pron linjaa uusien viestinnän ja vaikuttamisen muotojen ja kanavien käyttöönotossa jäsenten äänen vahvistamiseksi.

Kuka on Jorma Malinen?
Pron uudelleen valittu puheenjohtaja on 61-vuotias laivatekniikan suunnittelija Vahdolta Turun vierestä. Hän on johtanut Prota vuodesta 2014. Hän on naimisissa ja perheellinen. Hän harrastaa lukemista, musiikkia, ruuanlaittoa ja ulkoilua. Työn vuoksi hänellä on kakkoskoti Espoossa.
Tutustu Jorma Malisen pitämään puheeseen 13.11.2020 edustajistossa >>
 

Kuva: Jari Härkönen