Rauman potkurit toimivat ääriolosuhteissakin | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Rauman potkurit toimivat ääriolosuhteissakin

7.10.2019 klo 12:22
| |

Norjalainen Kongsbergin potkuritehdas Raumalla sinnittelee huippuluokan potkuriosaamisellaan öljynporauslauttojen ja -laivojen lamassa. Äärimmäisiin olosuhteisiin tarkoitetut maailman parhaat potkurit ja niiden tekijät odottavat kärsivällisesti parempia aikoja.

Pro uutiset / Jaana Aaltonen

Entinen Rolls Roycen tehdas vaihtui virallisesti Kongsbergiksi huhtikuussa. Uudet tilat ovat kaukana perinteisestä konepajasta: valoisuus, puhtaus ja hiljaisuus hämmentävät. Työergonomiaan ja isojen potkuriaihioiden siirtelyyn ja kääntelyyn on investoitu lihastyön säästämiseksi ja työvaiheiden nopeuttamiseksi.

Kun uusia potkureita tilataan vain vähän, Rauma haalii tuloksensa laitehuollosta ja tilaamalla komponentteja kovalla kilpailutuksella, pisimmillään Kiinasta asti.

Kiky-tunnit jäivät käyttämättä

Suomessa Kongsbergillä on noin 550 henkilöä töissä ja Rauman tehtaalla toimihenkilöitä ja asiantuntijoita noin 70-80. Alas vajonneen tilauskannan vuoksi yt:t ovat heiluttaneet henkilökunnalle ovia vain ulospäin.

Tästä syystä kohta päättyvään Kiky-sopimukseen sovitut Kiky-päivät jäivät tehtaalla toteuttamatta. Kun työvoimaa on ollut jo muutenkin liikaa, niin tilannetta ei tietenkään olisi auttanut vielä lisätä väelle työaikaa, yrityksen johto totesi.