Tampere tuki lastensairaalaa | Ammattiliitto Pro

Tampere tuki lastensairaalaa

29.10.2014 klo 08:00

Sata euroa oli summa, jolla Tampereen seudun toimihenkilöt Pro ry osallistui keräykseen uuden lastensairaalan rakentamiseksi. Yhdistys heittää haastetta edelleen muihin jäsenyhdistyksiin.

Ammatissa Pro -lehti / teksti: Pirkko Koivu, kuva: Petri Laitinen

Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Laitinen sanoo, että tärkeään hankkeeseen lähdettiin mielellään mukaan.

– Tulevaisuus on lasten, ja vaikka yhteiskunnan tehtävä onkin periaatteessa järjestää terveydenhuolto, myös keräyksin voi tärkeää hanketta edistää.

Ammattiliitto Pro lahjoittaa tänä vuonna lastensairaalalle joulukorttirahansa, 4 000 euroa. Pro haastaa myös jäsenyhdistykset ja jäsenet mukaan keräykseen.

Toistaiseksi yksi yhdistys Tampereen seudun toimihenkilöt Pron lisäksi on ottanut Pron haasteen vastaan. Keski-Pohjanmaan Pro ry lahjoitti lastensairaalan rakentamiseen 200 euroa.

Noin 160 miljoonaa euroa maksavan, Helsingin Meilahteen rakennettavan valtakunnallisen lastensairaalan rakentamiseen on kerätty lokakuun loppuun mennessä noin 31,4 miljoonaa euroa yksityisin varoin.

Pron keräyslippaaseen pääset tästä

Ensi vuonna juhlitaan!

Tampereen seudun toimihenkilöt Pro on liiton neljänneksi vanhin jäsenyhdistys. Tampereen Teollisuusteknikkojen yhdistys perustettiin 1. maaliskuuta vuonna 1925, joten ensi vuosi kuluu 90-vuotisjuhlien merkeissä.

– Luvassa on tavallista laadukkaampaa ohjelmaa muun muassa ensi keväänä pidettävän juhlavuoden kokouksen aikana. Sähköinen juhlalehtikin tehdään, Jukka Laitinen lupaa.

1 760 jäsenen alueyhdistys toimii vilkkaasti ja järjestää koulutustapahtumien lisäksi harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa.

– Toiminnan ytimessä on 20 aktiivin joukko. Lisääkin prolaisia toivotaan toimintaan mukaan, jäsenkampanja on käynnissä.

Lue lisää juttuja ja katso videoita prolaisista työelämässä: Ammatissa Pro