Unelmatyöpaikkaan Pro Nosteen verkkovalmennuksen avulla | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Unelmatyöpaikkaan Pro Nosteen verkkovalmennuksen avulla

14.2.2019 klo 11:16
|

Työttömäksi jäänyt yli 50-vuotias finanssialan asiantuntija sai unelmatyöpaikan Pro Nosteen avulla. – Unelmani oli, että saisin uudessa työpaikassa uusia haasteita, siihen hyvän koulutuksen ja että voisin myös hyödyntää jo aiempaa laajaa osaamistani, kertoo Pirjo Watia.

Pro Uutiset

Tamperelaisen Pirjo Watia, 54, innostus finanssialaan alkoi jo nuorena. Postipankin kultapossua tyhjentäessä hän ilmoitti virkailijalle, että menee isona pankkiin töihin. Pankin kesätöistä lähtenyttä pankkiuraa Osuuspankissa, Handelsbankenissa ja Säästöpankissa kertyi yli kolmekymmentä vuotta.

Työt loppuivat kuitenkin syksyllä 2018 ja Watia aloitti uuden työpaikan etsinnän.

– Unelmani oli, että saisin uudessa työpaikassa uusia haasteita, siihen hyvän koulutuksen ja että voisin myös hyödyntää jo aiempaa laajaa osaamistani, kertoo Watia.

Unelmani oli, että saisin uudessa työpaikassa uusia haasteita, siihen hyvän koulutuksen ja että voisin myös hyödyntää jo aiempaa laajaa osaamistani. 

Työttömäksi jäätyään Watia oli yhteydessä Tampereen aluetoimiston sopimusala-asiamies Marita Kortehistoon, joka suositteli Pro Noste -palvelua sekä verkkovalmennusta yli 50-vuotialle työttömille. Pian sähköpostiin kilahti myös Pron uutiskirje valmennuksesta.

Valmennuksesta saatu energia näkyi ja kuului haastattelussa

Watia tutustui Pro Nosteen tarjontaan ja 4. helmikuuta alkaneeseen Taitava työnhakija 50+ -verkkovalmennukseen. Tavoitteena oli saada uusia vinkkejä sekä apua koko työnhakuprosessiin CV:stä työhakemukseen sekä haastatteluun.

– Nämä odotukset toteutuivat! Extrana sain apua myös henkiseen puoleen eli käytiin läpi se, että tunteiden vuoristorata työttömyyden aikana on aivan normaalia sekä pohdittiin, mistä saa energiaa ja hyvää fiilistä työnhakuun. Ainakin itselleni tuli valmennuksen myötä uutta energiaa ja hyvää fiilistä, mikä näkyi ja kuului haastatteluissa! Watia kertoo.

Ainakin itselleni tuli valmennuksen myötä uutta energiaa ja hyvää fiilistä, mikä näkyi ja kuului haastatteluissa! 

Viimeisimmät vinkit laadukkailta kouluttajilta

Verkkovalmennus tehtiin itseopiskeluna etänä. Valmennettavalla oli myös mahdollisuus varata omalle valmentajalle aika ja käydä valmentajan kanssa tarkemmin läpi esimerkiksi CV:n tekemistä.

– Tässä ensimmäisessä suorittamassani osiossa käytiin läpi itse työnhakemiseen liittyviä asioita. Sain vinkkejä työhakemuksen ja CV:n tekoon, työhaastatteluun sekä työnhakusuunnitelman tekemiseen. Kouluttajat ja videot olivat laadukkaita, kertoo Watia.

Työttömyyden aikana Watia ehti muokata hakemusta ja CV:tä moneen kertaan sekä käydä haastattelukysymyksiä mielessään läpi.

– Valmennuksessa sain viimeisimmät vinkit CV:n ja hakemuksen tärkeään visuaalisuuteen sekä todella hyviä vinkkejä itse haastatteluun.

Millaista työtä haluat oikeasti tehdä?

Valmennus tarjosi hyvän mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan, millaista työtä etsii ja haluaa ihan oikeasti tehdä.

– Osasta unelmia tulee vain päästää irti ja antaa näin tilaa toteutuville unelmille. Eikä pidä jumiutua, vaan pitää tehdä työnhakusuunnitelma, koska työnhaku kun itsessään on työtä, Watia kertoo.

Osasta unelmia tulee vain päästää irti ja antaa näin tilaa toteutuville unelmille.

Hakijalla pitää olla motivaatio ja aidon kiinnostuksen työpaikkaa kohtaan pitää näkyä.

– CV:n ja hakemuksen pitää olla timanttisia, sillä ammattirekrytoija käyttää vain muutaman sekunnin per hakija. Pitää tehdä heti vaikutus ja herättää kiinnostus. Näiden vinkkien pohjalta mahdollisuudet työllistyä paranevat huomattavasti, Watia vinkkaa.

Unelmatyöpaikka Pro Nosteen avulla

Watia oli viikonloppuna viilannut Pro Nosteen videovinkeillä CV:nsä huippukuntoon ja laittanut sen TE-palveluiden sivuille omiin tietoihinsa.

– Heti maanantaina Manpowerilla olivat sen huomanneet ja olivat minuun yhteydessä. Kuulemma CV:ni oli hyvä.

Soittaja suositteli, että Watia hakisi OP Vakuutuksissa yrityspuolella avointa olevaa paikkaa.

– Sovimme vielä saman päivän aikana puhelinhaastattelun. Samana päivänä avautui myös sopivasti Taitava työnhakija 50+ -verkkovalmennus ja sain sieltä heti imettyä itselleni hyviä vinkkejä.

Puhelinhaastattelun jälkeen Watia pääsi heti jatkohaastatteluun Manpowerin toimistolle ja lopulliseen haastatteluun OP Vakuutuksiin. Työnhaku tuotti tulosta ja Watia aloittaa 4. maaliskuuta Manpowerin kautta OP Vakuutuksissa yrityspuolella.

– Lopputuloksena sain hakemani unelmapaikan, joka alkaa ensin kymmenen viikon koulutuksella. Iso kiitos kuuluu Prolle ja koulutuksille!

 Lopputuloksena sain hakemani unelmapaikan, joka alkaa ensin kymmenen viikon koulutuksella. Iso kiitos kuuluu Prolle ja koulutuksille!

Kiitosta koulutuksesta

Valmennusta Watia suosittelee ennen kaikkea työttömille, mutta myös kaikille niille, jotka harkitsevat vaikkapa alan tai työtehtävien vaihtoa.

– Tänä päivänä ei koskaan tiedä työn jatkuvuudesta. On hyvä olla ajan tasalla oleva CV ja hakemuspohja, mitä pystyy tarpeen tullen sitten muokkaamaan. Ja varsinkin olla valmiina oma hissipuhe eli osaat muutamalla lauseella muutamassa minuutissa kiteyttää oman osaamisesi ja samalla erottua kymmenistä hakijoista. Siinä olisi hyvä tulla ilmi kuka olet, mitä teet, miksi tämä organisaatio/tehtävä kiinnostaa, mausta onnistumistarinalla ja päätä kysymykseen, Watia kertoo.

 Tänä päivänä ei koskaan tiedä työn jatkuvuudesta. 

Ei kannata odottaa huhtikuuhun, vaan aloittaa valmennus heti

Valmennus kerryttää aktiivisuusehtoa 1. huhtikuuta alkaen, mutta Watia suosittelee osallistumaan siihen heti. 

– Se hyödyntää sitä tärkeintä eli työnhakua ja mahdollista työllistymistä. Sain suurimman avun työnhakuun ja työllistymiseen Prolta, TE-toimistolta ei juurikaan apuja tullut.

– Aktiivimallista kohdallani oli vain haittaa. En ymmärrä, miksi minua työttömänä rankaistiin siitä, että en ollut yhtään töissä työttömyyteni aikana, sehän on täysin minusta riippumaton asia. Sen ymmärtäisin, jos kieltäytyy tarjotusta työstä ja siitä tulee sanktioita, mutta kun ei vain saa lyhytaikaistakaan työtä.

Kiinnostuitko? Lue lisää valmennuksesta

Pirjo Watia

Pirjo Watia sai unelmatyöpaikan Pro Nosteen avulla.