Uudenkaupungin vuokra-asunnot valmistuvat kesällä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Uudenkaupungin vuokra-asunnot valmistuvat kesällä

28.3.2019 klo 16:16
|

Ammattiliitto Pro on mukana rakentamassa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Uuteenkaupunkiin. Asunnot valmistuvat kesäkuussa, mutta niitä voi hakea jo nyt.

Pro Uutiset

Voittoa tavoittelematon Y-Säätiö-konserni ja ammattiliitot rakentavat yhteistyössä 31 vuokra-asuntoa Uuteenkaupunkiin. Asunnot valmistuvat kesäkuussa Uudenkaupungin Ketunkalliolle osoitteeseen Lukkosepänkatu 1.  

Autoteollisuuden piristyminen on aiheuttanut Uudenkaupungin seudulle voimakkaasti kasvaneen vuokra-asuntojen kysynnän.

– Pro on mukana matalalla tuottotavoitteella ja pitkäjänteisesti. Tavoite on tukea työllistymistä ja suomalaisten mahdollisuutta muuttaa työn perässä, kertoo talousjohtaja Jani Salenius Ammattiliitto Prosta.

Asunnot rakentuvat lähelle keskustaa ja autotehdasta

Viisikerroksisessa hissillisessä talossa on yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, joiden koot vaihtelevat 32 neliöstä 64 neliöön.

Ketunkallion alue sijaitsee vain reilun kilometrin päässä Uudenkaupungin keskustasta, joten palvelut ovat lähellä. Autotehtaalle Lukkosepänkadulta on matkaa noin kaksi kilometriä.

Asuntoa voi hakea 14. huhtikuuta mennessä tästä M2-kotien kautta.

Pro on mukana rakentamassa kohtuuhintaisia asuntoja

Ammattiliitto Pro lähti vuonna 2017 mukaan Y-säätiön hallinnoimaan kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentamishankkeeseen. Vuokra-asuntorakennuttamisesta kiinnostuneet yhteisöt sijoittavat pitkäaikaisesti ja normaalia matalammalla tuotolla Ara-rahoitteiseen vuokra-asuntotuotantoon.

Y-säätiö on kohtuuhintaisessa vuokra-asuntotuotannossa Suomen merkittävin yleishyödyllinen rakennuttaja.  Hankkeen sijoittajina Y-Säätiön lisäksi ovat Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry. 

– Suomi kaupungistuu ja työpaikat keskittyvät kasvukeskuksiin. Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarve kasvaa edelleen. Prolle on tärkeää, että ihmisille saadaan koteja sinne, missä he haluavat asua ja tehdä työtä, Salenius kertoo.