Yhdistystoiminta sytyttää kipinän | Ammattiliitto Pro

Yhdistystoiminta sytyttää kipinän

27.4.2019 klo 12:57

Yli 200 yhdistysten puheenjohtajaa tapaa ja oppii toisiltaan uutta tänä viikonloppuna Ruoholahdessa ja Silja Europalla. Käynnissä ovat neljännet puheenjohtajapäivät.

Kysyimme puheenjohtajapäiville osallistuneilta, miten he ovat lähteneet mukaan liiton vapaaehtoistoimijoiksi.

Pohjanmaan aluejohtokunnan puheenjohtaja, Jeppis Pro ry:n hallituksen jäsen Johanna Renlund

– Liityin liiton jäseneksi heti ensimmäisessä vakituisessa työpaikassani. Kun kaikki muutkin liittyivät silloiseen Toimihenkilöunioniin. Aktiivisuuteni on vaihdellut elämäntilanteen mukaan. Tällä hetkellä olen Jeppis Pro ry:n hallituksen jäsen.

Jeppis on pietarsaarelainen pieni kokoomayhdistys.

Renlund on todellinen ammattiyhdistysaktiivi, sillä hän toimii toista vuotta Pohjanmaan aluejohtokunnan puheenjohtajana. – Hyvä porukka sytytti kipinän!

– Puheenjohtajapäiviltä odotan erityisesti verkostoitumista ja uusiin prolaisiin yhdistyspuheenjohtajiin tutustumista. Toivottavasti lähden kotiin mukanani uusia ideoita sekä yhdistys- että aluetoimintaan.

Tilastoväen Unionin puheenjohtaja Heli Udd

– Ay-liikkeen jäsenyys oli minulle itsestään selvyys, mutta hallitukseen piti houkutella. Kokeilin ensin hallituksen varajäsenyyttä, mutta se vei nopeasti mennessään ja huomasinkin yhtäkkiä olevani aktiivinen. Nyt olen ollut viitisen vuotta Tilastoväen Unionin puheenjohtaja.

– Ammattiyhdistystoiminta on antanut laajan perspektiivin omaan tekemiseen, työhön ja työpaikkaan. Tämä on opettanut johtamistaitoja ja auttanut hamottamaan työelämää.

Udd sanoo odottavansa puheenjohtajapäiviltä ennen kaikkea verkostoitumista. – Ymmärrykseni Pron toiminnasta toivottavasti kasvaa viikonlopun aikana.

Opiskelijaliitto Pron puheenjohtaja Jesse Kankanen

– Olen aloittanut ay-aktiiviurani OPRY ry:n hallituksessa. Vaikuttaminen ja hallitustyöskentely kiinnostivat enkä epäröinyt, kun minua pyydettiin Opiskelijaliitto Pron pääsihteeriksi. Nyt olen ollut pari vuotta opiskelijaliiton puheenjohtaja.

Kankasen mukaan työ opiskelijaliitossa on hyvin hedelmällistä.

– Opiskelijoissa on tulevaisuus ja ay-liikkeen orgaaninen kasvu syntyy nimenomaan opiskelijaliikkeessä.

– Tavoitteenamme on tuoda Pron yhdistyksiä, aktiiveja ja työpaikkoja lähemmäksi opiskelijoita.

Opiskelijaliitto Pron tuore pääsihteeri Lauri Väisänen näkee erityisesti monialaisuuden Pron opiskelijatoiminnan vahvuutena.

– Kun olet kerran liittynyt Prohon, voit aina kuulua Prohon!

Kankanen ja Väisänen kertovat ay-aktiiviuran kartuttaneen osaamista ja henkistä pääomaansa. – Ymmärrys yhteiskunnan rakenteista on kasvanut, miehet toteavat yhdestä suusta.