Kansanedustajan eka työpäivä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

ProTV

ProTV seurasi kansanedustaja Joona Räsäsen (28) ensimmäistä päivää eduskunnassa. Hän sai valtakirjansa ja jonotti muiden kansanedustajien lailla Pikkuparlamentin auditorioon, missä oikeuskansleri Jaakko Jonkka tarkasti valtakirjat. Hän kävi valokuvattavana, sai uudet työvälineensä ja kulkukorttinsa sekä otti vastaan onnitteluja ja tervetulotoivotuksia.

Eduskuntaan valittiin kolme prolaista: Anne Louhelainen (ps) Hämeen vaalipiiristä toiselle kaudelleen sekä uusmaalaiset demarit Antti Rinne ja Joona Räsänen ensimmäistä kertaa.

Joona Räsänen valmistui liiketalouden tradenomiksi vuonna 2012 Saimaan ammattikorkeakoulusta ja liittyi Prohon opiskeluaikanaan. Suurimman osan työelämästään hän on ollut Demarinuorten puheenjohtajana.

Täysistunnot pidetään eduskuntatalon peruskorjauksen aikana 2015–2017 Sibelius-Akatemian rakennuksessa, joka sijaitsee samassa korttelissa eduskuntatalon ja Pikkuparlamentin kanssa. Täysistuntosalina toimii konserttisali, ja valtaosa valiokunnista kokoontuu samassa talossa.

Eduskuntatalon peruskorjauksen on tarkoitus valmistua niin, että itsenäisyyden satavuotisjuhlaistunto voidaan pitää siellä.

Katso video ProTV:stä.