Malisen matkassa -sarjan osa 8: Osataanko etätyötä johtaa? | Ammattiliitto Pro

Malisen matkassa -sarjan osa 8: Osataanko etätyötä johtaa?

30.6.2020 klo 11:00

Malisen matkassa -sarjan kahdeksannessa osassa puhutaan etätöiden tekemisestä. Mitä etätyö edellyttää ja minkälaista osaamista sen johtaminen vaatii?

malisen_matkassa_8_osataanko_etatoita_johtaa

ProTV

Etätyö yleistyi räjähdysmäisesti koronakevään aikana, mikä on muuttanut myös asennoitumista sitä kohtaan.

– Aika monessa yrityksessä ja miksei yhteisössäkin on tunnettu epäluuloa etätöitä kohtaan. Nyt kun etätöitä on tehty monta kuukautta, niin me tiedämme, että kyllä ne vaan toimivat, sanoo Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Työhön sitoutuneisuudella on keskeinen merkitys etätyön tekemisessä. Samalla se voi kuormittaa työntekijää uusilla tavoilla.

–   Etätyön johtamisen isona haasteena on se, millä tavoin ihmisiä pystytään tukemaan heidän tekemisessään. Tämä edellyttää ennakoivaa otetta sekä aivan uudenlaisia työtapoja ja menetelmiä.

ProTV:n haastattelijana näyttelijä Rinna Paatso.