Ahtium konkurssiin – yritys tunnettiin nimellä Talvivaara | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Uutiset

Ahtium Oyj hakeutuu konkurssiin, yhtiö kertoo tiedotteessa. Uutta rahoitusta ole saatu hankittua, eikä kassavirta ei riitä kattamaan kuluja.

Pörssiyhtiö Ahtium on entinen Talvivaaran kaivosyhtiö. Konkurssi tarkoittaa sitä, että yhtiön osakkeisiin sijoittaneet menettävät rahansa.

Ahtiumilla on yhteensä yli 80 000 omistajaa, joista enemmistö on piensijoittajia. Suurin omistaja on valtion sijoitusyhtiö Solidium reilun seitsemän prosentin osakeosuudella.

– Sekä hallitus että koko henkilöstö ovat osallistuneet merkittäviin kustannussäästötalkoisiin, jotta toiminnan kehittämistä on voitu ylläpitää. Tärkeimpänä Yhtiön hallituksen ja johdon toiminnan ohjenuorana on koko ajan ollut yhtiön ja sen osakkeenomistajien sekä velkojien edun ajaminen, kertoo hallituksen puheenjohtaja Tapani Järvinen tiedotteessa.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö pääsi kesäkuussa 2017 yrityssaneerauksen myötä pääosasta veloistaan. Marraskuussa nimi vaihdettiin Ahtiumiksi.

Kaupankäynti Talvivaaran osakkeella päättyi Helsingin pörssissä loppuvuonna 2014. Kaivostoimintaa Sotkamossa pyörittää nykyisin valtion omistama Terrafame.