Akkukemikaalitehdas Harjavaltaan – tuo toteutuessaan yli sata työpaikkaa | Ammattiliitto Pro

Akkukemikaalitehdas Harjavaltaan – tuo toteutuessaan yli sata työpaikkaa

22.10.2018 klo 15:51

– Porissa sijaitsevan Venatorin tehtaan lakkautusuutisen jälkeen tämä on positiivinen piristysruiske Porin seudulle. BASF täydentää erinomaisesti Harjavallan kemianteollisuuden keskittymää, Pron kemianalan sopimusalavastaava kehuu.

Pro Uutiset / Lähde: HS 22.10.2018

Saksalainen kemianalan yritys Basf ilmoitti, että sijoittaa ensimmäisen uusia akkukemikaaleja valmistavan tehtaansa Suomeen. Akkutehdas toisi toteutuessaan Harjavaltaan yli sata työpaikkaa.

Ammattiliitto Pron kemianalan sopimusalavastaava Taru Reinikainen on uutisesta tyytyväinen. Hän kertoo, että akkutehtaasta on puhuttu jo jonkin aikaa.

– Porissa sijaitsevan Venatorin tehtaan lakkautusuutisen jälkeen tämä on positiivinen piristysruiske Porin seudulle. BASF täydentää erinomaisesti Harjavallan kemianteollisuuden keskittymää.

Tehtaan toiminta käynnistyisi Satakunnan Harjavallassa vuoden 2020 loppupuolella. Tuotantokapasiteetti riittäisi akkumateriaalien toimittamiseen noin 300 000 täyssähköautoon.

Harjavaltaan rakennettava tehdas on osa yrityksen laajempaa investointisuunnitelmaa. Yhtiö on ilmoittanut investoivansa akkukemikaalien tehtaisiin Euroopassa 400 miljoonaa euroa.

Tehtaan sijoituspaikaksi valittiin Harjavalta, koska lähellä sijaitseva Nornickelin metallijalostamo takaa nikkelin ja koboltin toimitukset.