Finnair tarjoaa kohta Lufhansan eväitä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Uutiset/Katja Palhus

Suomalainen lentoyhtiö Finnair aikoo myydä catering-toimintonsa maailman suurimmalle lentopalveluyritys LSG Sky Chefsille.

Jos yrityskauppa toteutuu, Finnair Cateringin ja Finncateringin noin 650 työntekijää siirtyvät LSG Sky Chefs -konsernin työntekijöiksi. Finnair Cateringissa työskentelee noin 50 toimihenkilöä.

Henkilöstö siirtyisi uuteen yritykseen vanhoina työntekijöinä.

Finnairin teknisten sopimusalan piirissä työskentelee noin 30 toimihenkilöä.

– Henkilöstön mielestä uutinen on pääosin hyvä.  Muutos saattaa poikia lisää asiakkuuksia, kertoo luottamusmies  Kaarina Haapanen.

Suomen lentovirkailijoiden sopimusalan piiriin kuuluu noin 20 henkilöä.

– Tietoa yrityskaupasta on odotettu pitkään, hyvä että tieto viimein varmistui. Henkilöstö suhtautuu luottavaisin mielin. Tietysti uusi aina askarruttaa, sanoo luottamusmies Pekka Halme.

 Finnairin teknisten työehtosopimus on voimassa 30.6.2014 saakka ja lentovirkailijoita koskeva työehtosopimus on voimassa 31.5.2014 saakka, muistuttaa sektorijohtaja Tuovi Orpana Ammattiliitto Prosta.

Ylen uutiset kertoi tänään, että Finnair alkaa vuokrata myös matkustamohenkilökuntaa.

– Lentoyhtiö näyttää pyrkivän nopeasti eroon kaikista yritystä tukevista toiminnoista. Maapalveluja on jo ulkoistettu, nyt ruokapalvelut seuraavat perässä, toteaa Orpana.

Yrityskauppa vaatii LSG SKy Chefsin emoyhtiön Lufthansan hallituksen ja Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää, ja lopullinen sopimus arvioidaan solmittavan vuoden 2012 ensimmäisellä puoliskolla.

Finnairin catering-toimintojen liikevaihto vuonna 2011 oli 80 miljoonaa euroa.