Joka pojan veronumero pakolliseksi rakennustyömailla | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

 

 

 

 

Verotunniste koskee myös ulkomailta tullutta rakennusväkeä.

Kuva: Shutterstock

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Joulukuun puolivälistä jokaisella suomalaisella rakennustyömaalla työskentelevältä on löydyttävä henkilökohtainen veronumero.

Eduskunta päätti tiistaina yksimielisesti laista, jonka myötä jokainen yhteiselle rakennustyömaalle tuleva liitetään Verohallinnon rekisteriin ennen työnteon alkua. Jo kuukauden kuluttua rakennusväen kuvallisiin tunnistekortteihin on siis merkittävä myös veronumero.

Verohallinto puolestaan perustaa veronumeroista rekisterin ja avoimen palvelun, josta kunkin rakentajan tiedot voi tarkistaa. Vuoden 2013 aikana pyritään liäsksi omakotitalojen rakentajat saamaan jonkinlaisen ilmoitusvelvollisuuden piiriin.

Pron sopimusalavastaava Jorma Ikävalko pitää verotunnusta hyvänä asiana, sillä näin myös ulkomailta tulevat työntekijät saadaan varmasti ”kirjoihin ja kansiin ja pimeä työ vähenee".

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee muutoksia tilaajavastuulakiin niin, että rangaistukset sen rikkomisesta olisivat nykyistä kovempia.

Muuta aiheeseen liittyvää

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi veronumerosta ja rakennusalan veronumerorekisteristä sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (Eduskunta 15.11.2011)