Konsulttiyhtiöt ÅF ja Pöyry yhdistyvät | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Konsulttiyhtiöt ÅF ja Pöyry yhdistyvät

10.12.2018 klo 12:30
|

Ruotsalainen insinööri- ja suunnitteluyhtiö ÅF on antanut ostotarjouksen suomalaisen konsulttiyhtiö  Pöyryn osakkeista ja tarjoaa niistä 611 miljoonaa euroa. – Onhan tämä aika shokeeraava uutinen näin maanantaiaamuun ja emme vielä tiedä, mitä kaikesta seuraa, kertoo luottamusmies.

Pro Uutiset / Yhtiön tiedote 10.12.2018

Ruotsalainen insinööri- ja suunnitteluyhtiö ÅF on antanut ostotarjouksen suomalaisen konsulttiyhtiö  Pöyryn osakkeista ja tarjoaa niistä 611 miljoonaa euroa, kertoo Pöyry tiedotteessaan.

Yhdistynyt yhtiö tulee toimimaan ÅF-Pöyry-brändin alla. Uuden yhtiön pääkonttori sijaitsisi Tukholmassa.

Pöyryn Vantaan toimipisteen teollisuus-liiketoimintaryhmän toimihenkilöiden luottamusmies ja Ammattiliitto Pron suunnittelu- ja konsulttialan neuvottelukunnan jäsen Katri Kallio kertoo, että uutinen tuli henkilöstölle yllätyksenä.

– Onhan tämä aika shokeeraava uutinen näin maanantaiaamuun ja emme vielä tiedä, mitä kaikesta seuraa.

Suunnittelu- ja konsulttialalla on kova työvoimapula ja avoimia paikkoja on runsaasti.

– ÅF hakee tälläkin hetkellä 185 uutta osaajaa ja Pöyry noin 140. Rekrytoinnit ovat koko ajan päällä. Yhdistymisen jälkeen päällekkäisiä toimintoja on varmasti jonkin verran. En kuitenkaan usko, että massiivisia yt-neuvotteluja on heti edessä, luottamusmies kertoo.

Työeläkevakuutusyhtiöt ovat jo hyväksyneet ostotarjouksen

ÅF:n tarjoama 10,20 euron hinta osakkeelta on lähes puolitoistakertainen verrattuna Pöyryn osakekurssiin Helsingin pörssissä perjantaina, jolloin yhden osakkeen sai seitsemällä eurolla, kertoo Kauppalehti.

Pöyryn hallitus suosittaa yksimielisesti osakkeenomistajia hyväksymään ostotarjouksen. Pyöryn suuret omistajat Corbis S.A., Procurator-Holding Oy, työeläkevakuutusyhtiöt Varma ja Ilmarinen, Mariatorp Oy sekä Wipunen varainhallinta oy ovat hyväksyneet ostotarjouksen. Ryhmä edustaa 52,3 prosenttia Pöyryn osakkeista ja äänistä.

Ostotarjouksen läpimeno edellyttää, että yli 90 prosenttia osakkeenomistajista hyväksyy sen.

Yhtiöiden yhdistetty liikevaihto olisi noin 1,8 miljardia euroa.