Korruptio näkyviin | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Uutiset

Harmaaseen talouteen kuuluu se, että iso yritys välttyy veronmaksulta veroparatiisien avulla. Mutta sitä on sekin, että teetetään töitä noudattamatta työehtosopimuksia, teetetään ylitöitä pimeästi eikä makseta työnantajamaksuja, sanoo Pron teollisuussektorin johtaja Markku Palokangas.

– Työsuojeluvaltuutetun tekemä tutkintapyyntö ja rakennustyömailla työskentelevien tunnistekortit ovat osa harmaan talouden torjuntaa. Sitä on myös se, että emme itse teetä emmekä tee pimeää työtä emmekä hyväksy sitä muiltakaan, Palokangas luettelee.

Onko Suomessa rakenteellista korruptiota?

Korruption vastainen yhteistyöverkosto järjestää Helsingin Sanomien kanssa tänään perjantaina seminaarin, jossa käsitellään korruptiota ja sen torjuntaa.

Oikeusministeriön mukaan seminaarin ohjelmassa käsitellään korruptiota ja sen torjuntaa niin lainsäädännön, eri toimijoiden kuin mediankin näkökulmasta.  Seminaaria voi seurata Helsingin sanomien HS-tv:stä verkkosivuilta http://www.hs.fi/hstv/ kello 14.15.

Kansalaisjärjestö Finnwatchin mukaan suomalaiseen korruptioon voidaan puuttua esimerkiksi julkisella lobbausrekisterillä sekä yritys-, omistus- ja verotietojen avoimuudella.

Lue rikoskomisarion kommentit Pron Pron pääkaupunkiseudun ja Länsi-Uudenmaan aluejohtokuntien seminaarista Helsingistä 13.8.2016.