Meyer tuplaa investointinsa Turun telakkaan – jo 185 miljoonaa euroa | Ammattiliitto Pro

Meyer tuplaa investointinsa Turun telakkaan – jo 185 miljoonaa euroa

6.9.2017 klo 13:57

Moderni laivankoontitehdas rakentuu vuosina 2018–2019. – Hieno uutinen vahvalle perusteollisuuden sektorille. Puheet siitä, että perusteollisuudella ei ole edellytyksiä toimia Suomessa, ovat vailla pohjaa, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen Prosta.

Saksalaisomisteinen laivanrakennusyhtiö Meyer Werft investoi Turun telakkaan yhteensä 185 miljoonaa euroa. Aiemmin telakka on tiedottanut 75 miljoonan euron investoinneista.

Telakalle valmistuu uusi levyosavalmistuslinjasto, uusi profiiliosavalmistuslinjasto sekä siihen liittyvät automaattiprofiilivarasto. Turkuun rakentuu myös laserhybriditeknologiaan pohjautuva paneelilinja.

Uudet investoinnit valmistuvat vuoden 2018 lopulla ja vuoden 2019 alkupuolella. Ne kasvattavat telakan tuotantoa, jonka nykyiset tilaukset teettävät töitä vuoteen 2024 asti.

Suomeen kannattaa investoida

Monen suomalaisyrityksen mielestä valmistaminen Suomessa on kallista, eikä tänne kannata investoida. Saksalaisomisteinen Meyer toimii täysin päinvastoin.

–Meyer Turku investoi tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvuun.  Tämä on hieno osoitus siitä, että Suomessa korkean osaamisen aloihin on kannattavaa investoida, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta.

–Vahva ja kilpailukykyinen teollisuus synnyttää ympärilleen parhaassa tapauksessa laajan ja monipuolisen yritysverkoston, jonka kanssa yhteistyössä voidaan tehokkaasti vastata kansainväliseen kilpailuun, arvioi Malinen.

Positiivisia vaikutuksia henkilöstöön

Uutinen investoinneista saa telakan pääluottamusmiehen Osmo Salon myhäilemään tyytyväisenä.

–Investoinneilla on positiivisia vaikutuksia henkilöstöön. Henkilöstöä ja luonnollisesti myös asiantuntijoita tarvitaan. Ollaan tyytyväisiä, että ihmiset saavat työpaikkoja.

Telakan toimitusjohtaja Jan Meyer arvioi toukokuussa 2017 Turun Sanomille, että telakan työntekijöiden määrä kasvaa yli 2 000:een ja työllistämisvaikutus noin 20 000:een vuoden 2018 loppuun mennessä.

Koulutusta kaivataan

–Toivomme, että koulutuspolitiikka pysyy vauhdissa mukana ja tukee mahdollisuuksia kouluttaa osaavaa työvoimaa jatkossakin, toteaa telakan pääluotto Osmo Salo.

Tulevaisuuden näkymiä pitää pääluottamusmies valoisina.

– Kun satsataan tuotantokalustoon, se on paras tapa turvata tuotannon jatkuvuutta ja pysyä kehityksen kärjessä.