Nanso sulkee Tornion tehtaan | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Uutiset

Suomalainen vaatetusyhtiö Nanso Group Oy sulkee sukkatehtaan Torniossa. Yhteensä 104 henkilön työsuhde päättyy syksyllä 2016. Heistä viisi on toimihenkilöitä ja 99 työntekijöitä.

Nanso aloitti yt-neuvottelut vuoden 2015 lopulla ja neuvottelujen piirissä olivat kaikki noin 200 Tornion ja Nokian tuotannon työntekijää ja toimihenkilöä. Joulukuussa yritys ilmoitti, että päätös Tornion sukkatehtaan kohtalosta tulee helmikuussa 2016.

Yhtiö perusteli Tornion yt-neuvotteluja tappiollisella liiketoiminnalla. Yhtiö syyttää kulutuskysynnän vähentymistä, hidastunutta talouskasvua sekä vaatealan kireää hintakilpailua.

Nanso irtisanoi väkeä edellisen kerran vuonna 2014.

Nanson Nokian tehtaalla myyntineuvottelut jatkuvat

Nanso Group ja norjalaisen Orklan omistama Pierre Robert Group ovat solmineet sopimuksen, jolla Pierre Robert ostaa Nanso Groupin Norlyn-, Amar-, Finnwear- ja Black Horse -brändit.

Kaupan myötä 22 Nanso Groupin työntekijää siirtyy Pierre Robertin palvelukseen. Nanso Group keskittää toimintansa Nanson ja Voguen brändien ympärille.

Nanso, Vogue ja KS- brändit, Nanso Groupin logistiikkatoiminnot, Tornion tuotanto ja Nokian tuotanto jäävät edelleen Nanso Groupille.

Nanso Groupin logistiikkatoimintoihin Hämeenlinnassa päätökset eivät vaikuta.

Nokian trikootuotannon osalta neuvottelut Nokian Neulomo Oy:n mahdollisuudesta ottaa haltuun trikootehtaan tuotantotoiminta Nokialla jatkuvat edelleen.