Netti on nyt kaikkien kaveri | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Netti on nyt kaikkien kaveri

2.11.2011 klo 13:24
|

Netin käytön yleisyydessä Suomi lähestyy Euroopan kärkeä. Ennen kevään eduskuntavaaleja 43 prosenttia äänioikeutetuista vieraili vaalikoneella.

Pro Uutiset/lähde: Tilastokeskus

Internet on yhä useammalle suomalaiselle päivittäinen työ- ja vapaa-ajan väline. Jo 89 prosenttia 16–74-vuotiaista käyttää nettiä, ja kolme neljästä käyttää sitä päivittäin. Netin käytön yleisyydessä Suomi lähestyykin Euroopan kärkeä.

Liikumme myös yhä useammin langattomassa verkossa, kun internetin käyttöön kodin ja työn ulkopuolella sopivat laitteet ja nettiyhteydet yleistyvät. Älypuhelimia puolestaan hankkivat eniten alle 45-vuotiaat ja miehet.

Kannettava tietokone löytyy 67 prosentissa talouksista. Kolmanneksella talouksista oli tietokoneesta langaton laajakaistayhteys matkapuhelinverkkoon. Vuosi sitten vastaava osuus oli vain 24 prosenttia.

Erityisesti iäkkäämmät kansalaiset kirivät nyt nuorempiaan kiinni nettimaailmassa. Netin käyttäjien osuus kasvoi 65–74-vuotiaiden joukossa vuodessa kymmenen prosenttiyksikköä 53 prosenttiin.

Eniten nettiä käytetään asioiden hoitoon, tiedon hakuun ja viestintään. Lähes joka toinen suomalainen oli viimeisten kolmen kuukauden aikana ostanut jotain verkkokaupasta. Ennen kevään eduskuntavaaleja 43 prosenttia äänioikeutetuista vieraili vaalikoneella.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tieto- ja viestintätekniikan käyttöä keväällä kartoittaneesta tutkimuksesta.