Pakkaustehdas A&R Carton lopettaa tuotannon Kauttualla | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pakkaustehdas A&R Carton lopettaa tuotannon Kauttualla

29.9.2017 klo 11:16
|

Pakkausfirma lopettaa tuotannon Eurassa ja 54 satakuntalaista menettää työnsä. - Kyllä sen kasvoilta näki, että ei se mikään hyvä uutinen ole, toteaa prolaisten luottamusmies.

 

Pro Uutiset, kuvituskuva: Pixabay

Monikansallinen pakkausten valmistaja A&R Carton ilmoitti tänään sulkevansa pakkaustehtaan Kauttualla Eurassa. Yritys irtisanoo 51 työntekijää ja 3 toimihenkilöä. Tuotanto siirtyy Satakunnasta yrityksen muihin yksiköihin Suomessa ja ulkomailla.  

- Henkilöstön edustajien laatima vaihtoehtoinen suunnitelma esiteltiin eilen yhtiön johdolle Saksassa, josta yhtiön 16 tehdasta johdetaan. Johtoryhmä päätti sulkea tehtaan, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies Mika Raiskio.
 
Luottamusmies on pettynyt lopputulokseen.
 - Me uskottiin meidän suunnitelmaan. Ollaan oltu tilastollisesti konsernin tehokkain yksikkö ja porukka on painanut töitä hiki hatussa. Vastapuolikin myönsi, että luvut ovat oikein, mutta peli on isompaa, hän kertoo.

A&R Carton jakaa lokakuussa ensimmäiset irtisanomisilmoitukset Kauttualla. Viimeistään 31. toukokuuta 2018 työt on siirretty yhtiön muille tehtaille. 

Elintarvike- ja lääkepakkauksia valmistava tehdas työllistää nyt noin 70 henkilöä.  Suomeen jää pakkausten suunnittelu, myynti ja asiakaspalvelu, mikä tarkoittaa noin 10 henkilön yksikköä.

Yhtiön päätös vie Kauttualta työpaikkoja ja vähentää pakkausalan kilpailua Suomen markkinoilla.

Ruotsalainen pakkausyhtiö Åkerlund & Rausing tunnetaan nykyisin nimellä Å&R Carton. Yhtiöllä on tuotantoa kymmenessä eri maassa ja työntekijöitä noin 2 800.
Suomessa A & R Carton Oy liikevaihto oli 28,7 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja se työllisti 120 henkilöä.