Pro mukana rakennuttamassa vuokra-asuntoja Uuteenkaupunkiin | Ammattiliitto Pro

Pro mukana rakennuttamassa vuokra-asuntoja Uuteenkaupunkiin

28.3.2018 klo 13:52

Vuokra-asunnot helpottavat asuntopulaa, jonka autotehtaan tuotannon piristyminen aiheutti.  – Tavoite on tukea työllistymistä ja suomalaisten mahdollisuutta muuttaa työn perässä, kertoo Pron talousjohtaja Salenius.

Voittoa tavoittelematon Y-Säätiö-konserni ja ammattiliitot rakennuttavat yhteistyössä 31 vuokra-asuntoa Uuteenkaupunkiin.

Tavoitteena on lisätä kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen määrää kasvukeskuksissa.

– Pro on mukana matalalla tuottotavoitteella ja pitkäjänteisesti. Tavoite on tukea työllistymistä ja suomalaisten mahdollisuutta muuttaa työn perässä, kertoo talousjohtaja Jani Salenius Ammattiliitto Prosta.

Autoteollisuuden piristyminen on aiheuttanut Uudenkaupungin seudulle voimakkaasti kasvaneen vuokra-asuntojen kysynnän.

– Näillä vuokrakodeilla vastaamme tarpeeseen ja tuemme alueen yritysten mahdollisuutta työllistää osaavia tekijöitä myös muualta, sanoo Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

Hankkeen sijoittajina Y-Säätiön lisäksi ovat Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry. Aiesopimus yhteisistä rakennuttamishankkeista solmittiin keväällä 2017 ja asunnot valmistuvat vuonna 2019.

Rakentaminen alkaa kesällä 2018

Uudenkaupungin vuokra-asunnot valmistuvat alustavan arvion mukaan kesällä 2019, ja niihin voi hakea M2-Kotien kautta.

Viisikerroksiseen taloon rakentuu 31 erikokoista ARA-vuokra-asuntoa. Kohde sijaitsee Uudenkaupungin Ketunkallion alueella osoitteessa Lukkosepänkatu 1, hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä

Rakentamisesta vastaa KVR-urakoitsija VRP Länsi-Suomi Oy, suunnittelusta vastaa Arkkitehdit Ahlström Oy/Sami-Matti Pesonen.

Y-Säätiön ja ammattiliittojen tavoite on rakennuttaa lyhyellä kymmenen vuoden korkotukimallilla merkittävä määrä asuntoja pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin lähivuosien aikana.