Pron Malinen: Uudenkaupungin junaradan sähköistäminen on erinomainen asia | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pron Malinen: Uudenkaupungin junaradan sähköistäminen on erinomainen asia

19.5.2017 klo 12:35
|

Hallitus on tänään ehdottanut 21 miljoonan euron valtuutta Turku–Uusikaupunki -junaradan sähköistämiseen. – Sähköistys on erinomainen asia ja sitä on ajettu ainakin kymmenen vuotta. Sillä on suuri merkitys alueen kehityksen kannalta, kertoo Pon puheenjohtaja Malinen.

Varsinais-Suomen teollisuudella menee kovaa –  Meyer Werftin Turun telakan tilauskirjat ovat täynnä pitkälle 2020-luvulle ja Valmet Automotive palkkaa Uudenkaupungin autotehtaalle yli tuhat henkilöä vuoden loppuun mennessä.

Suomen hallitus on tänään 19. toukokuuta lisätalousarviossaan ehdottanut 21 miljoonan euron valtuutta Uudenkaupungin radan sähköistämiseen. Esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle keskiviikkona 25. toukokuuta.

Pron puheenjohtaja Jorma Malinen on ehdotuksesta ilahtunut, sillä Pro on ajanut päätöstä jo pitkään. Edellisen kerran marraskuussa 2016

– Sähköistys on erinomainen asia ja sitä on ajettu ainakin kymmenen vuotta. Sillä on suuri merkitys alueen kehityksen kannalta, kertoo Malinen.

Turun ja Uudenkaupungin välinen 68 kilometrin rataosuuden sähköistäminen avaa mahdollisuuden myös 1993 loppuneelle henkilöliikenteelle. Sähköistämisen tavoitteena on saada kustannussäästöjä liikennöinnissä sekä pienentää turvallisuus- ja ympäristöriskejä Turun ratapihalla.