Tieto suunnittelee jättipotkuja 1 300 henkilölle | Ammattiliitto Pro

Pro Uutiset/ Tieto lehdistötiedote 20.3.12

Tietotekniikan palveluyhtiö Tieto ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut jopa 1 300 työpaikan vähentämiseksi. Työpaikoista 500 vähenisi Suomesta.

Yritys tavoittelee toimenpiteillä 50 miljoonan euron vuotuisia säästöjä vuoteen 2014 mennessä.

Henkilöstöneuvottelujen odotetaan johtavan noin 1 300 henkilön vähennyksiin, joista lähes 500 Suomessa, lähes 300 Ruotsissa ja noin 500 muissa maissa.

Tieto kertoo tiedotteessaan, että yritys jatkaa toimintaansa maissa tai laajentaa sitä markkinoille, joilla Tiedolla on mahdollisuus olla kolmen johtavan toimijan joukossa ja joilla se voi tarjota tietotekniikan koko elinkaaren kattavia palveluja.

Ict-alan työllisyysnäkymät ovat romahtaneet nopeasti Suomessa. Nokia ilmoitti helmikuussa sulkevansa matkapuhelintehtaan Salossa, ja työttömäksi on jäämässä yli 1 000 henkilöä. Nokia Siemens Networks aloitti helmikuun 8. päivä yt-neuvottelut 1 200 henkilön vähennyksistä.

Ammattiliitto Pron tietotekniikan palvelualojen neuvottelukunta kokoontuu lähiaikoina tilanteen tiimoilta.

Lisää samasta aiheesta:

6.3.2012 Nokia Siemens Networks ulkoistaa Tiedolle