Yt-yllätys: GoExcellent suunnitteleekin 400 hengen potkuja | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Yt-yllätys: GoExcellent suunnitteleekin 400 hengen potkuja

12.3.2012 klo 15:17
|

GoExcellent on tiedottanut irtisanomisten koskevan vain 200 työntekijää, vaikka sen henkilöstölle antamat yt-neuvotteluesitykset koskevat yhteensä 400 työntekijää. Henkilöstöltä pihdataan yt-lain vaatimia tietoja.

 

 

Kuva: Shutterstock

Pro Uutiset/ lähde: Pron lehdistötiedote 12.3.2012

Henkilöstö syyttää puhelinpalveluja alihankintana tarjoavaa GoExcellent-yhtiötä yhteistoimintalain rikkomuksista yt-neuvotteluissa, jotka koskevat yhtiön kaikkia kuutta toimipistettä Suomessa.

Henkilöstön edustajat eivät ole saaneet neuvottelujen pohjaksi lain edellyttämiä tietoja vähennyssuunnitelmista. GoExcellent on tiedottanut medialle irtisanomisten koskevan vain 200 työntekijää, vaikka sen henkilöstölle antamat yt-neuvotteluesitykset koskevat yhteensä 400 työntekijää.

GoExcellent hoitaa muun muassa DNA:n ja TeliaSoneran puhelinpalveluja. Se työllistää Helsingissä, Jyväskylässä, Kouvolassa, Lahdessa, Pietarsaaressa ja Taivalkoskella.

400 vakinaista potku-uhan alla, samalla rekrytoidaan vuokratyöläisiä

Ammattiliitto Pron sopimusala-asiamiehen Seppo Lundgrenin mukaan yritys tekee toistamiseen samoja virheitä kuin edellisissä yt-neuvotteluissa joulukuussa 2011.

Lungrenin mukaan törkeintä on, että GoExcellent on ilmoittanut rekrytoivansa vuokratyövoimaa jopa vuoden loppuun kestävillä sopimuksilla, vaikka samaan aikaan yt-neuvottelujen kohteena on 400 oman toimihenkilön työpaikat.

– Luottamusmiehet ovat tuloksetta vaatineet uusien rekrytointien lopettamista, Lundgren kertoo. 

Naisten työt vaarassa Pohjois-Pohjanmaan työttömyyskunnassa

Luottamusmies Tuija Tolonen-Keränen on huolissaan niiden pienten paikkakuntien työpaikoista, joissa uudelleen työllistyminen on hankalaa. 

– Esimerkiksi Taivalkoskella GoExcellent on suuri työllistäjä. Yritys työllistää 54 henkilöä, joista suurin osa on naisia. Yrityksen siirtymisellä muualle olisi huomattava vaikutus alueen työttömyysprosenttiin, joka on jo nyt liki 19 prosenttia.

Vaikeuksia tulisi myös Kouvolassa ja Pietarsaaressa, joissa molemmissa GoExcellent työllistää noin 80 henkilöä.

 Lisää aiheesta:

23.2.2012 Goexcellent potkii ulos 200