ABB aloittaa yhteistoimintaneuvottelut | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Uutiset 

Teknologiayhtiö ABB aloittaa yt-neuvottelut enimmillään 30 työpaikasta. Määräaikaisten työsopimusten jatko on myös vaakalaudalla. Yhtiön mukaan kyseessä on koko konsernia koskeva uudelleenorganisointi, jonka yksityiskohdat tarkentuvat neuvotteluiden kuluessa. 

Ensimmäinen neuvottelutapaaminen on sovittu ja neuvotteluja jatketaan vähintään kuusi viikkoa. ABB:n Functions and Services -yksikön toimihenkilöiden luottamusmies Otto Enholm Vaasasta kertoo, että neuvotteluiden ajankohta yllätti henkilöstön. 

– Vakavat ovat ilmeet ja tietoa on tässä vaiheessa vähän. Jotain tämän suuntaista oli odotettavissa, mutta kutsu yhteistoimintaneuvotteluihin tuli odotettua nopeammin. Ensimmäisten neuvottelujen jälkeen tiedämme enemmän.  

ABB:lla työskentelee Vaasassa noin pari tuhatta ihmistä ja Helsingissä noin 2 500. 

Vuoden 2018 lopussa ABB ilmoitti myyvänsä Power Grids -divisioonan kuuluvat yksiköt Hitachille vaiheittain vuoteen 2020 mennessä. Power Grids työllistää Suomessa noin 500 työntekijää, joista suurin osa työskentelee Vaasassa. Kaupalla konserni tavoittelee 442 miljoonan euron säästöjä.