Ahtausalan ylityö- ja työvuorojen vaihtokielto alkaa tiistaina | Ammattiliitto Pro

Ahtausalan ylityö- ja työvuorojen vaihtokielto alkaa tiistaina

5.10.2018 klo 17:01

Ahtausalan toimihenkilöiden ja teknisten toimihenkilöiden ylityö- ja työvuorojen vaihtokielto alkaa tiistaina 9.10.2018 kello 6 ja päättyy sunnuntaina 28.10.2018 kello 6.

Ammattiliitto Pro on tänään ilmoittanut ahtausalan toimihenkilöitä ja teknisiä toimihenkilöitä koskevasta ylityö- ja työvuorojen vaihtokiellosta.

Ylityö- ja työvuorojen vaihtokielto alkaa tiistaina 9.10.2018 kello 6 ja päättyy sunnuntaina 28.10.2018 kello 6.

Kyseessä on laillinen työtaistelutoimenpide, josta Ammattiliitto Pro on tänään ilmoittanut valtakunnansovittelijalle ja työnantajaliitolle.

– Toimenpiteellä vastustetaan Suomen hallituksen valmistelemia työsopimuslain heikennyksiä, jotka tekisivät työntekijän yksilökohtaisesta irtisanomisesta alle 10 henkeä työllistävissä yrityksissä nykyistä helpompaa, kertoo palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen Ammattiliitto Prosta.

– Lakiehdotus on epätasa-arvoinen, eikä hallitus ole pystynyt perustelemaan sen työllisyysvaikutuksia.

Ylityö- ja työvuorojen vaihtokielto ei koske hätätyötä eikä töitä, jotka ovat välttämättömiä turvallisuuden, hengen ja terveyden sekä ympäristön kannalta.

Pro on ilmoittanut jo teollisuuden aloja koskevasta ylityökiellosta, joka alkoi maanantaina 17. syyskuuta ja kiinteistöalan ylityökiellosta, joka alkoi keskiviikkona 3. lokakuuta.