Aktia Pankki yt-neuvottelee: 260 ulos ja160 sisään | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Aktia Pankki yt-neuvottelee: 260 ulos ja160 sisään

29.8.2017 klo 13:59
|

– Osasin odottaa tätä. Kuitenkin, kun tämä päivä on käsillä, kyllä tämä kirpaisee, toteaa pääluottamusmies Leinonen.

Pro Uutiset

Aktia Pankki aloittaa yt-neuvottelut, jonka perusteella enimmillään 260 nykyistä työtehtävää voi päättyä. Pankki kertoo avaavansa 160 pestiä.

Pankin tiedotteen perustella vaikuttaa, että Aktia on aloittanut väenvaihtoviikot, vanhat ulos ja uutta sisään.

– Ensisijaisesti on tarkoitus, että nämä uudet tehtävät täytetään talon sisältä. Vastaavatko vanhat roolit näitä uusia, se nähdään, miettii pääluottamusmies Marit Leinonen.

Yt-neuvottelujen piirissä on 850 työtehtävää Aktia Pankki Oyj:ssä ja Aktia Henkivakuutus Oy:ssä eri puolilla Suomea. Aktia Pankki toimii rannikkoseudulla Oulusta Loviisaan ja sisämaassa Tampereella ja työllistää noin 950 henkilöä.

Keväällä pankin johtoryhmää organisoitiin uudestaan ja kesän aikana aika moni johtaja vaihtoi työpaikkaa, pääluottamusmies kertoo.

– Osasin odottaa tätä. Kuitenkin, kun tämä päivä on käsillä, kyllä tämä kirpaisee, toteaa pääluottamusmies Marit Leinonen.

Kuka tekee työt?

Aktia Pankki tiedottaa varautuvansa tulevaan. ”Digitalisaatio luo toimialallemme uusia mahdollisuuksia kehittää asiakkaiden pankkikokemusta ja parantaa palveluita.” sanoo Aktian toimitusjohtaja Martin Backman tiedotteessa 29.8.2017.

– Sopii kysyä, miten työt saadaan tehtyä ennen kuin digitalisaatio todella toimii, kun kuitenkin samaan aikaan henkilöstöä irtisanotaan, pohtii pääluottamusmies Leinonen.

– Aktiassa on aika paljon pitkiä työsuhteita ja konkareita, jotka ovat työskennelleen täällä vuosikymmeniä, pääluotto kertoo.

Ensimmäinen yt-neuvottelukokous on ensi maanantaina.

– Todennäköisesti keskustellaan myös tukipaketeista ja outplacementista, Leinonen sanoo.

Pankki perustelee yt-neuvotteluja tuotannollisin ja toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvin syin.

Pörssitiedotteessa Aktia Pankki arvioi saavansa 5–7 miljoonan euron vuotuiset säästöt vuodesta 2018 alkaen.