Amcor lakkauttaa Lieksan ja Kauttuan tehtaat – työt loppuvat 200:lta | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Amcor lakkauttaa Lieksan ja Kauttuan tehtaat – työt loppuvat 200:lta

29.11.2019 klo 14:22
|

Elintarvikepakkauksia valmistavan Amcor:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö lakkauttaa Lieksan ja Kauttuan tehtaat ja lähes 200 henkilöä irtisanotaan.

Pro Uutiset

Elintarvikejoustopakkauksia ja pakkausmateriaaleja valmistava Amcor Flexibles Oy ilmoitti yhteistoimintaneuvotteluiden alkamisesta lokakuun alussa. Eilen päättyneiden yt-neuvotteluiden jälkeen yhtiö lakkauttaa Lieksan ja Eiran Kauttuan tehtaat ja työt loppuvat 200 työntekijältä.

Lieksan ja Kauttuan tehtaiden henkilöstön edustajat tekivät yt-neuvotteluiden aikana ehdotuksia, joilla osoitettiin, miten tehtaista olisi saatu vielä kannattavia. Amcorin luottamushenkilöiden mukaan yt-neuvotteluissa ei käsitelty vaihtoehtoja tehtaiden sulkemiselle yhteistoimintalain tarkoittamalla tavalla.

Luottamushenkilöiden mukaan henkilöstöä ei kuunneltu eikä sille luovutettu kaikkia tietoja yt-neuvotteluissa tai annettu heidän pyytämiään vastauksia.

– Vaikuttaa siltä, että päätökset tehtaiden lakkauttamisesta on tehty jo etukäteen, sillä aitoa neuvottelua vaihtoehdoista ei haluttu käydä.

Amcorin työntekijät ovat pettyneitä päätöksen lakkauttaa Lieksan ja Kauttuan tehtaat.

– Irtisanottavien työntekijöiden on erittäin vaikea työllistyä omalla alallaan, luottamushenkilöt pelkäävät.