Danske Bankin yt-neuvottelut loppuivat | Ammattiliitto Pro

Danske Bankin yt-neuvottelut loppuivat

23.5.2017 klo 15:38

– Työn keskittyminen pääkaupunkiseudulle jatkuu, samoin kuin toimintojen ulkoistaminen Liettuaan. Positiivista on, että monet työnsä menettävät ovat hakeutuneet toisiin tehtäviin, toteaa pääluottamusmies.

Tanskalaisomisteinen Danske Bank sai päätökseen yt-neuvottelut, jotka koskivat kahdeksaa yksikköä. Neuvotteluiden piirissä oli 268 henkilöä ja vähennystarve oli enintään 69 henkilöä.

Nyt 32 työsuhdetta päättyy vapaaehtoisen irtisanomispaketin kautta. Lisäksi jopa 20 henkilöä työllistyi toisiin tehtäviin pankissa.

– Työn keskittyminen pääkaupunkiseudulle jatkuu, samoin kuin toimintojen ulkoistaminen Liettuaan. Positiivista on, että monet työnsä menettävät ovat hakeutuneet toisiin tehtäviin, toteaa pääluottamusmies Aino Huuhti.

Neuvottelut koskivat kahdeksaa yksikköä. Ne ovat Personal Banking, Business Banking, Business Banking/Housing, Payment Services, Debt Collectioin kaksi tiimiä, Digital Engagement Channels, Markets IRD, FX ja Alpha Finland.

Henkilöstön vähentämisneuvottelut jäivät kesken Payments FI -yksikössä, jossa neuvotteluaikaa jatkettiin 6.6.2017 asti. Yksiköstä on jo aikaisempina vuosina siirretty back office -toimintoja Liettuaan.

Danske Bank on tiedottanut yt-neuvotteluista vain talon sisällä.

Yt-neuvotteluista kerrottiin 6.4.2017