Delta Autolla mielenilmaus hiljensi huollon | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Delta Autolla mielenilmaus hiljensi huollon

18.5.2017 klo 14:02
|

Delta Auton huolto hiljeni, kun toimihenkilöt ja mekaanikot marssivat ulos yhdeksästä toimipisteestä. Syynä on huono henkilöstöpolitiikka.

Pro Uutiset

Toimihenkilöt ja mekaanikot Delta Auton yhdeksässä toimipaikassa marssivat tänään ulos. Mielenilmaus alkoi tänään torstaina kello kymmeneltä aamupäivällä ja päättyy perjantaina puoliltaöin.

Huolto on suljettu Espoossa, Herttoniemessä, Konalassa, Ala-Tikkurilassa, Järvenpäässä, Kuopiossa, Turussa, Tampereella ja Forssassa.

Mielenilmauksen syy on huono henkilöstöpolitiikka ja jatkuvat työehtojen heikennykset.

Lisää töitä, pienemmällä palkalla – tai ulos

Delta Auto aloitti maaliskuussa 2017 yt-neuvottelut, jotka koskivat mekaanikkojen ja huoltomyyjien toimenkuvia ja palkkiomallia. Tarkoitus on teettää huoltomyyjien asiakastyö jatkossa mekaanikoilla.  Huoltomyyjille on tiedossa lähtöpasseja.

Mekaanikoilta halutaan irtisanoa työsopimukset ja tehdä heistä palvelumestareita, jotka tekevät huoltojen lisäksi huoltomyyjien asiakastyötä. Uusien työsopimusten mukaan tehtäisiin enemmän töitä, ilman pekkasia ja pienemmällä palkalla kuin aiemmin. Jos heikennyksiä ei hyväksy, vaihtoehtona on irtisanominen.

Samaan aikaan kun yritys valmistautuu irtisanomaan toimihenkilöitä, se ilmoittelee Oikotiellä vapaista palvelumestarin työpaikoista ympäri Suomen.

Työnantaja kieltäytyy maksamasta lomarahoja

Työnantajan ja työntekijöiden välillä on Delta Autossa ollut ongelmia aiemminkin. Vuonna 2014 työnantaja vei toimihenkilöiden lomarahat yksipuolisella päätöksellä. Toimihenkilöt voittivat jutun työtuomioistuimessa, mutta koska työnantaja kieltäytyi maksamasta lomarahoja, asian käsittely jatkuu nyt käräjäoikeudessa.

Yhtiöllä on työsuhteessa yhteensä noin 500 henkilöä töissä. Heistä jälkimarkkinoinnissa työskentelee noin kolmesataa ja arvio vähentämistarpeesta on enintään 45 toimihenkilöä. Yhtiö on irtisanomassa parikymmentä toimihenkilöä.