Destia irtisanoo enintään 34 henkilöä | Ammattiliitto Pro

Pro Uutiset / Lähde: Destian tiedote 25.2.2019

Suomalainen infra- ja rakennusalan yhtiö Destia sai yhteistoimintaneuvottelut päätökseen torstaina 21. helmikuuta ja irtisanoo enintään 34 henkilöä 30. huhtikuuta mennessä.

Yhtiö irtisanoo pääasiassa liiketoiminnan tukitoiminnoissa työskenteleviä eli vähennykset kohdistuvat muun muassa henkilöstö-, talous-, kalusto- ja tarjoustoiminnan henkilökuntaan. Projekti- ja työmaahenkilöstö on rajattu irtisanomisten ulkopuolelle. kertoo Yle.

Irtisanottavien määrä voi vielä muuttua, jos organisaation sisällä henkilöstöä siirtyy uusiin tehtäviin.

Yhteistoimintaneuvottelut alkoivat tammikuussa

Destia aloitti yhteistoimintaneuvottelut 22. tammikuuta ja arvioi silloin vähentävänsä enintään 60 työpaikkaa. Yhtiö kertoi syyksi organisaatiorakenteen uudistamisen alueellisesta palvelukohtaiseksi.

Eläköitymiset, toisiin työtehtäviin ja työmaille siirtymiset pienensivät henkilöstön vähennystarvetta, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Yhtiö kertoo tarjoavansa irtisanottaville muutosvalmennusta uuden työpaikan löytämiseen.

Yhtiö työllistää noin 1600 henkilöä, joista prolaisia on noin 300 kuuluen Infra-alan Toimihenkilöliitto InTek ry:hyn. Suurin osa heistä työskentelee työnjohtotehtävissä, suunnittelijoina, toimistotehtävissä, assistentteina, palkkahallinnossa, taloustehtävissä sekä hr-tehtävissä.