DNA irtisanoo toimihenkilöitä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Telekonserni DNA:n tammikuussa alkaneet yt-neuvottelut Welhon sulauttamiseksi osaksi konsernia päättyivät torstaina 23 henkilön irtisanomiseen.

Pääluottamusmies Mika Oja kertoo, että irtisanottavista 18 tulee vanhasta DNA:sta ja viisi Welhosta. Irtisanomiset kohdistuvat eniten tekniikkaan.

Työnsä menettävistä 12 on toimihenkilöitä, ylempiä joukossa on 7 ja työntekijöitä 4. Lisäksi uudelleenorganisoinnin takia 27 työntekijää joutuu siirtymään toiselle paikkakunnalle.

Henkilöstö vastusti keskittämistä tarpeettomana.

Oja kertoo, että muun muassa keskittämisen vuoksi jo pienemmäksi neuvoteltu irtisanottavien joukko kasvoi kymmenellä, kun ihmisillä ei ollut mahdollisuutta tai halua vaihtaa työpaikkakuntaa.

– Lähes kaikki toiminnot olisi pystytty hoitamaan entisillä toimipaikoilla ilman keskittämistä. Siksi emme hyväksy työnantajan suunnittelemia vähennyksiä ja toimintojen maantieteellisiä keskittämisiä.

Konsenijohtaja Riitta Tiuraniemi DNA:sta puolestaan arvioi torstaina tiedotteessa, että Welho on sulautunut pehmeästi meidän rakenteeseemme.

Yhtiön ennen vuodenvaihdetta jättämän yt-ilmoituksen mukaan potkut uhkasivat arviolta aluksi jopa 40:tä henkilöä. Yt-neuvottelut koskivat DNA- ja Welho-liiketoimintojen koko henkilöstöä, ulkopuolelle jäivät vain DNA-kaupat.

Pro Uutiset / Jaana Pohja

DNA maksaa tavoiterahat lakkolaisille (09.02.2011)

DNA:n ja Welhon yt-neuvottelut alkavat maanantaina (03.01.2011)