Elisassa ja Elisa Appelsiinissa käynnistyvät yt-neuvottelut | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Elisassa ja Elisa Appelsiinissa käynnistyvät yt-neuvottelut

10.1.2018 klo 13:03
|

Elisa ja Elisan tytäryhtiö Elisa Appelsiini aloittavat yt-neuvottelut. Elisan Yritysasiakaspuolen yt-neuvottelut koskevat 157 henkilöä. Ilmoitettu vähennysarvio on 25-30 henkilöä. Appelsiinin yt-neuvottelut koskevat 45 henkilöä. Elisa Appelsiinin ilmoitettu vähennysarvio on 15 henkilöä.

Pro Uutiset

Tietoliikenne-, ICT- ja internet-palveluntarjoaja Elisa piti tänään henkilöstölle infotilaisuuden, jossa ilmoitettiin Yritysasiakkaissa alkavista yt-neuvotteluista. Neuvottelut alkavat 15.1.2018, ja ne koskevat myyntiä ja myynnin tukea. Henkilöstövaikutuksiksi on arvioitu 25-30 henkilötyövuotta, eli noin viidennestä neuvotteluiden kohderyhmästä.

Samaan aikaan alkavat myös yt-neuvottelut Elisan tytäryhtiössä Elisa Appelsiinissa, joka on osa yritysasiakasyksikköä. Henkilöstövaikutuksiksi Elisa Appelsiinissa on arvioitu 15 henkilötyövuotta, eli noin 35 prosenttia kohderyhmästä. 

Edelliset yt-neuvottelut Elisa Yritysasiakkaissa käytiin loka-marraskuussa 2017. Tuolloin neuvottelut koskivat Connectivity- ja Customer Interaction-yksiköitä, uusi organisaatio astui voimaan 1.12.2017. Uuden organisaation käyttöönotto on edelleen kesken, ja näiden yt-neuvotteluiden tuloksena jäi noin joka viides henkilö sijoittumatta uuteen organisaatioon. Henkilöstövaikutuksia yritys perustelee päällekkäisyyksien poistamisella ja toimintojen tehostamisella. 

Henkilöstön näkemyksen mukaan kyseessä on johtamisongelma, ja että vähennykset ovat etupainotteisia ja ylimitoitettuja. Yt-neuvotteluiden lisäksi myyntijohdolla on käytössä palkkamalli, jolla myynnin myyntipalkkioita voidaan vapaasti säännellä tuloksen ja katteen parantamiseksi. Henkilöstö kokee, että heitä käytetään pelinappuloina, toisin kuin johdon puheissa annetaan ymmärtää.

- Elisan johto kiittää juhlapuheissa loistavasta työstä ja siitä kuinka Elisalla on osaava, ammattitaitoinen sekä motivoitunut henkilöstö. Yritys tekee vuodesta toiseen loistavaa tulosta, kuitenkin samaan aikaan käydään toistuvasti yt-neuvotteluita. Sanojen ja tekojen välillä on melkoinen ristiriita, Elisa Yritysasiakkaiden neuvotteleva luottamusmies Kari Sundholm toteaa.

- Elisan toimintamalli on hyvin kyseenalainen tilanteessa, jossa talous kasvaa ja yrityksen tuloskunto on erinomainen. Tässä tulee sellainen olo, että yrityksen johto palkitsee tuloksen tekijöitä vain korusanoilla ja irtisanomisilla, Sundholm tiivistää.