Eltel Networks on aloittanut yt-neuvottelut – 90 työpaikkaa vaakalaudalla | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Eltel Networks on aloittanut yt-neuvottelut – 90 työpaikkaa vaakalaudalla

4.9.2019 klo 17:09
|

Eltel Networks Oy on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut 75 työpaikasta ja Eltel Networks Pohjoinen Oy 15 työpaikasta. Irtisanomisiin johtavat yt-neuvottelut tulivat henkilöstölle yllätyksenä.

Pro Uutiset

Eltel Networks Oy ja Eltel Networks Pohjoinen Oy ovat aloittaneet yhteistoimintaneuvottelut 23.8.2019 enintään 90 työntekijän irtisanomisista. Neuvottelut koskevat molempien yhtiöiden koko henkilökuntaa.

Eltel Networks perustelee neuvotteluja asiakkaiden investointien pienenemisellä ja kilpailun kovenemisella. Yhtiöiden mukaan yt-neuvotteluiden pyrkimyksenä on varmistaa tehokas toiminta, kannattavuus ja kilpailukyky.

Yt-neuvottelut ovat suurimmat, joita Eltel Networks on 2010-luvulla käynyt. Töiden kausiluonteisuuden vuoksi lomautukset ovat tuttuja molemmissa yhtiöissä. Nyt alkaneissa yt-neuvotteluissa neuvotellaan myös mahdollisista lomautuksista.

Pro ja yhtiön luottamusmiehet ovat henkilöstön tukena yt-neuvotteluiden aikana.

– Toivomme, että neuvotteluissa kyetään löytämään keinoja, joiden avulla mahdollisimman moni työntekijä ja toimihenkilö saa pitää työpaikkansa, toteaa Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä.

Eltel Networks on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla.