Energia-alan toimihenkilöiden työriidassa on jätetty sovintoesitys | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Energia-alan toimihenkilöiden työriidassa on jätetty sovintoesitys

11.2.2020 klo 21:14
|

Pro ja Suomen Konepäällystöliitto saivat myöhään tiistai-iltana energia-alan toimihenkilöille sovintoesityksen. Sisällöstä tiedotetaan, kun osapuolten hallinnot ovat käsitelleet sen.

Pro Uutiset

Ammattiliitto Pro, Suomen Konepäällystöliitto ja Energiateollisuus ry saivat sovintoesityksen energia-alan toimihenkilöiden työriidassa myöhään tiistai-iltana. Sovintoa rakennettiin joulukuusta 2019 lähtien, ja tänään sovittelija jätti sovintoesityksen 12 tuntisen neuvottelun jälkeen. Sovintoesityksen sisällöstä tiedotetaan tarkemmin, kun osapuolten hallinnot ovat käsitelleet sen. Pron neuvottelukunta ja hallitus käsittelevät sovintoesityksen huomenna keskiviikkona.

Pron ja Suomen Konepäällystöliiton piti aloittaa viikon kestävä työnseisaus lauantaina 15. helmikuuta erikseen mainituissa energia-alan konserneissa. Lakon piirissä on noin 500 toimihenkilöä ja toteutuessaan se vaikuttaisi sähkönjakeluun sekä energiantuotantoon. Työnseisausuhka väistyy, jos Pron, Konepäällystöliiton ja Energiateollisuuden hallinnot hyväksyvät sovintoesityksen.