Finnair aloittaa yt-neuvottelut määräaikaisista lomautuksista | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Finnair aloittaa yt-neuvottelut määräaikaisista lomautuksista

4.3.2020 klo 14:15
|

Finnair ilmoitti tänään 4. maaliskuuta, että se aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koko Suomessa työskentelevää henkilöstöään koskevista määräaikaisista lomautuksista. Syynä on koronavirustilanteen aiheuttamat vaikutukset talouteen. 

Pro Uutiset

Lomautukset arvioidaan toteutettaviksi siten, että kaikki yhteistoimintaneuvottelun piirissä olevat henkilöt lomautettaisiin yhdeksi 14-30 päivän jaksoksi. Neuvottelut alkavat 12.3.2020 ja niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. 

Vastaavia henkilöstön sopeuttamistoimia tehdään myös muissa maissa, missä Finnairilla on henkilöstöä. Lomautusten syyksi Finnair kertoo koronavirustilanteen aiheuttamien negatiivisten taloudellisten vaikutusten minimoimisen.

Lomautukset ja niihin varautuminen  

Jos edessäsi on lomautus, ota ensimmäiseksi yhteyttä luottamusmieheesi. Mikäli työpaikallasi ei ole prolaista luottamusmiestä, ota yhteyttä sopimusalavastaavaan, sopimusala-asiamieheen Pron toimistossa tai Pron aluetoimistoon. Lähimmän aluetoimiston numeron löydät täältä. Alakohtaista lomautustietoa löydät Proplussasta. Lisätietoa lomautuksesta löydät myös Pron kotisivuilta >>

Lomautukseen ja työttömyysturvaan liittyviin kysymyksiin vastaa Työttömyyskassa Pro numerossa 09 1727 3444. Puhelimitse kassa päivystää maanantaista perjantaihin kello 9–15.